1. Home>
  2. Om oss>

Press & media

Håll dig uppdaterad om alla nyheter relaterade till SD Worx här.

Ny undersökning: Semestern är helig i Sverige

Undersökningen ”The Perfect Match 2023” som genomförts av SD Worx, Europas ledande leverantör av HR-tjänster, visar att svenskar gillar att vara lediga mer än andra européer.

CVC

SD Worx välkomnar den ledande investeringsförvaltaren CVC för att påskynda den europeiska tillväxten

SD Worx, en av de ledande europeiska leverantörerna av HR- och lönelösningar, är glada att välkomna CVC Strategic Opportunities II som ny partner och minoritetsaktieägare. WorxInvest, den nuvarande aktieägaren i SD Worx, förblir majoritetsägare och kommer att behålla 77,5 % av SD Worx. Det ytterligare kapital som genereras genom transaktionen kommer att investeras för att påskynda genomförandet av SD Worx europeiska tillväxtplaner.

6 aandachtspunten

Svenskar nöjda med den digitala upplevelsen på sina arbetsplatser

Digitalisering är ett prioriterat område för många företag i Europa, två tredjedelar anser att det är ett övergripande mål. Hur jobbar svenska företagen med detta?

Bild på Lovisa Ernius

Ny undersökning: Svenskar missnöjda med lönen – men nöjda med ledigheter

Den färska undersökningen ”Rewarding Employees - Insights 2023” som genomförts av SD Worx, Europas ledande leverantör av HR-tjänster, visar att svenskar är missnöjda med sina löner. Bara 28,4 procent tycker att deras löner är rimliga i jämförelse med kollegor på det egna företaget.

Bild på Per Johansson

Ny undersökning: 3 av 4 HR-chefer i Sverige är missnöjda med lönehantering

SD Worx, Europas ledande leverantör av HR-tjänster, har genomfört en undersökning bland 300 svenska företag om lönehantering. Undersökningen Lönekompetens-index (Payroll Proficiency Index), inkluderar totalt 4 503 respondenter från företag i 16 europeiska länder, med olika ledande roller som vd, ekonomichef, HR-chef och löneansvarig.

Digital increasing bar graph with businessman hand overlay

SD Worx fortsätter sin tillväxtstrategi och rapporterar goda resultat för 2022

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR-lösningar, uppnådde en konsoliderad omsättning på 962,1 miljoner euro under 2022, vilket är en ökning med +12,1 procent jämfört med 2021 (858,1 miljoner euro). EBITDA före engångsposter ökade till 136,7 miljoner euro, eller 18,3 procent mer jämfört med 2021 (115,6 miljoner euro). Nettovinsten steg till 81 miljoner euro, en ökning med 73,1 procent jämfört med 2021 (46,8 miljoner euro).

Bild på Fanny Fremdling

2023 blir arbetstagarnas år – även om det känns tungt just nu

Just den här tiden på året är extra tuff för många svenskar. Det är långt kvar till nästa längre ledighet, och dessutom gör klimatet att det kan kännas svårt att masa sig ur sängen och gå till jobbet på morgonen. Men faktum är att 2023 blir ett år med ovanligt många lediga dagar.

Data Analysis

Så kan HR-data leda till bättre beslut för organisationer

Den data som HR-avdelningen samlar in är en värdefull resurs som tyvärr många företag ofta inte utnyttjar på rätt sätt. Genom att ta vara på den bättre, ger den insikter och analys som dels kan spara pengar, dels visa dig hur din verksamhet mår.

Data analysis concept illustration

Varannan väljer arbetsplats utifrån flexibla arbetsvillkor

Företag kan använda dataanalys för att dra nytta av sin personal smartare, effektivare och mer produktivt, samtidigt som de tar hänsyn till planering, tillgänglig kapacitet och kompetens, samt yrkesmässiga mål. Men hur långt har arbetsgivarna egentligen kommit?

Blomst i lys

Stora framsteg i viktiga miljöfrågor

Hösten 2022 utförde SD Worx en framgångsrik omcertifiering av sitt nordiska miljöledningssystem ISO 14001. Vi har även kartlagt våra koldioxidutsläpp och kan därför vidta åtgärder för att minska dessa utsläpp. 

  • Previous
  • 1
  • Next