1. Home>
  2. Om oss>

Press & media

Håll dig uppdaterad om alla nyheter relaterade till SD Worx här.

Woman Looking at a Graph on a Digital Tablet

Mer än hälften av alla företag i Europa ökar sitt fokus på att digitalisera HR-processer

Mer än hälften av Europas företag och organisationer har ökat sitt fokus på digitalisering av sina personalprocesser. Detta enligt en ny studie från personal- och löneadministrationsföretaget SD Worx som intervjuat mer än 4 000 arbetsgivare och över 10 000 anställda.

Integrho

SD Worx förvärvar Integrho och stärker sin närvaro i Spanien

Den ledande europeiska leverantören av HR-lösningar SD Worx har förvärvat Integrho, en leverantör av löneprogramvara för den lokala spanska marknaden med huvudkontor i Barcelona. Med detta förvärv stärker SD Worx ytterligare sin verksamhet i Spanien, där man ser en stor tillväxtpotential.

Intelligo Logo

SD Worx utökar det irländska fotavtrycket med förvärvet av Intelligo

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR-lösningar, har förvärvat Intelligo - en Irlandsbaserad leverantör av HR- och lönesystem och outsourcingtjänster - för att ytterligare utöka sin närvaro på den irländska marknaden och för att stärka sin portfölj av egenutvecklad löne- och HR-mjukvara. 

An automated and integrated approach

Svenska företag långt fram i användning av dataanalys för HR

En undersökning utförd av SD Worx, en av Europas ledande leverantörer av tjänster för HR och lönehantering, visar att svenska företag ligger långt fram med användning av dataanalys för HR- och personalfrågor

Happy business woman having online video call

76 procent av alla anställda anser att distansarbete erbjuder fördelar för balansen mellan arbete och privatliv

Stockholm, 19 september 2022. Flexibiliteten som distansarbete ger är en av de främsta anledningarna till att anställda stannar kvar hos sin arbetsgivare och tre av fyra anser att distansarbete är fördelaktig för balansen mellan arbete och privatliv. 

Kvinna med ipad

Vartannat svenskt företag har svårt att hitta rätt kompetens

Stockholm den 25 augusti 2022 – Fler än hälften av de europeiska företagen säger att de aldrig tidigare har haft så svårt att positionera sig som attraktiva arbetsgivare. Det visar en undersökning av 4 371 företag utförd på uppdrag av SD Worx.

Acquisition

SD Worx acquires HRPRO and enters Southeastern Europe

The leading European Payroll and HR provider SD Worx has acquired HRPRO, an HR tech company located in Zagreb, Croatia. With this acquisition, SD Worx expands its local presence to 18 European countries and enters Southeastern Europe, where it sees a lot of growth potential.

Människa som jobbar hemifrån

Var fjärde svensk arbetar under semestern

Stockholm den 14 juni 2022. Var fjärde svensk svarar på arbetsrelaterade telefonsamtal eller e-postmeddelanden under semestern. Det visar en undersökning gjord av HR- och löneleverantören SD Worx där man intervjuat mer än tiotusen arbetstagare i Europa. Samma undersökning visar även att man i genomsnitt behöver 17 dagars semester för att hinna ladda batterierna.

Leksaksflygplan på en svart tavla som föreställer en världskarta

Allt du behöver veta inför semesterplaneringen

Stockholm den 25 maj 2022. Osäker på vad som gäller inför semestern och vilka rättigheter du har enligt Semesterlagen? Vi går igenom de viktigaste reglerna för anställda gällande semester och semesterlön.

Människor i ett möte

Vartannat svenskt företag saknar neutral rekryteringspolicy

Stockholm den 19 maj 2022. Den 21 maj är det Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling, men hur är det med uppmärksamheten för mångfald på våra arbetsplatser? Idag förbinder sig 6 av 10 företag i Europa till en aktiv neutral rekryteringspolicy. De är engagerade i jämställdhet, mångfald och inkludering när de rekryterar. Men när det gäller system för övervakning och rapportering om mångfaldsmål finns det fortfarande en bit kvar att vandra.

Människor med datorer runt ett bord

Digitaliseringen av HR-funktionen behöver ha medarbetarfokus

Stockholm, 7 februari 2022 – En europeisk undersökning gjord av HR- och löneleverantören SD Worx visar att digitaliseringen av HR främst syftar till att göra HR-funktionens arbete enklare, och inte så mycket för att underlätta för de anställda. Digital mognad har främst avsett transaktionsprocesser och ledningssystem. Mindre krut har lagts på verktyg för medarbetarna, som självbetjäningssystem, plattformar för medarbetarupplevelser och digitala assistenter. 

Människa vid en laptop på ett skrivbord

En av tio anställda söker aktivt annat arbete - hälften kan tänka sig att byta arbetsgivare

Stockholm den 15 mars 2022. En kollega av tio uppgav att de aktivt söker ett annat jobb för närvarande. Konkurrensen om talanger på arbetsmarknaden har skapat en ökad rörlighet på arbetsmarknaden - och många söker sig till nya jobb och tjänster. Detta enligt en undersökning gjord av den europeiska HR- och lönespecialisten SD Worx.