1. Home>
  2. Om oss>
  3. Våra kunder>

Enklare vardag med SD Worx HR-lösningar för kafferosteriet Löfbergs

Löfbergs kaffe

Löfbergs grundades 1906 och är idag ett av Nordens största familjeägda kafferosterier, nu i fjärde generationen. Från starten i lilla Karlstad är det nu en internationell koncern med över 300 anställda – och att använda SD Worx (tidigare Aditro) för viktiga HR-tjänster och funktioner har varit en självklarhet under hela den digitala utvecklingsresan.

Framgång kommer ofta från viljan att utvecklas, något som alltid har stått i fokus hos Löfbergs. Det märks extra tydligt när det gäller digitala tjänster och system, särskilt inom HR och lön.

– Vi var rätt tidiga med att använda externa system för lönehantering och ända sedan dess har det varit en självklarhet att vara en del av SD Worx värld. Ett tag hade vi några olika leverantörer för till exempel tid och reseräkningar, men nu har vi gått över till SD Worx fullt ut, berättar Helena Eriksson, HR-ansvarig hos Löfbergs i Karlstad.

Fördelarna med att ha allt samlat på ett ställe var en stor bidragande faktor till beslutet.

– Det är tacksamt att alltid kunna vända sig till samma support och få bra hjälp vad det än gäller. Väldigt ofta är det till och med samma person vi får prata med, vilket självklart underlättar för både oss och dem. Dessutom är det tidsbesparande att allt finns i samma HR master, så att vi slipper uppdatera information på flera ställen om vi till exempel nyanställer.

Digitala medarbetarsamtal förenklar arbete på avstånd

När pandemin skickade hem folk från sina arbetsplatser visste Löfbergs att det skulle bli en utmaning att upprätthålla god kontakt mellan chefer och medarbetare. Men tack vare Perform (modulen för mål och samtal) blev resultatet betydligt bättre än de hade vågat hoppas på.

– Vi hade precis påbörjat arbetet med medarbetarsamtal när pandemin slog till, och vi tänkte direkt: ”hur ska det här gå?”. Men vi höll bara alla samtal digitalt, och feedbacken vi fick var otrolig! Att våra medarbetare kunde sitta på helt olika platser inom hela koncernen och ändå få känslan av att sitta i samma rum, det var så uppskattat av alla våra medarbetare – ännu en stor fördel med Aditros tjänster, berättar Helena.

Samarbetet med SD Worx är ett värdefullt partnerskap

Löfbergs är alltid snabba med att testa nya saker, och projekten för att implementera nya system och funktioner avlöser varandra på löpande band. Digitala lönesamtal med självskattning är nyligen genomförda och nu pågår uppgradering av tidrapporteringssystem. Näst på tur står e-signering vid nyanställning och e-learningplattform för onboarding och interna kurser, där vi också kommer att kunna erbjuda externa kunder t ex baristautbildningar. Men det kanske absolut bästa med SD Worx är alla mänskliga relationer, menar Helena.

– Vi värdesätter verkligen de personliga värdena. Även om vi kontaktar supporten för att vi har problem med något, så är vårt arbete med Aditro ett partnerskap som båda sidor måste investera i och när man gör det – ja, då blir det så otroligt bra! Vår vision är att det ska vara roligt att jobba med Löfbergs och när vi pratar med konsulterna hos SD Worx känns det som att vi har lyckats. Vi får alltid superbra service och vi uppskattar alla kontakter något enormt.

Om Löfbergs

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier och ägs av familjen Löfberg.
Producerar drygt 10 miljoner koppar gott kaffe – om dagen.
Omsätter 1,9 miljarder kronor.

Antal anställda: Drygt 350 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Storbritannien.

Grundades: 1906

Syfte: Make people belong together

Produkter:
SD Worx Lön
Competence
Lönerevision
SD Worx HR Master
Tidrapportering
Resor & utlägg
Perform
Learnifier

System som förenklar livet på jobbet

Digitalisering kan i många fall innebära långa projekt och krävande arbete, men hos Löfbergs har de hittat ett sätt att hela tiden hänga med i utvecklingen.

– Vi försöker tänka människa och system och hur det kan bli en bra synergi. System skapar en samhörighet över flera kulturer och gör det enklare att starta upp nya, spännande projekt. SD Worx har hjälpt oss att hitta vägar som förenklar vardagen, speciellt under den rådande pandemin. En app som ger flexibilitet, olika sätt att kunna sköta saker på distans – allt sådant är superviktigt för välbefinnandet på företaget, vilket i grund och botten är precis vad HR handlar om, avslutar Helena.

Vill du göra HR och lön enklare? Oavsett om du vill outsourca eller köra lön och HR själv, kan du med oss få en mer effektiv HR- och lönevardag. Boka ett onlinemöte för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig.