1. Home>
  2. Om oss>
  3. Nyheter>

SD Worx välkomnar den ledande investeringsförvaltaren CVC för att påskynda den europeiska tillväxten

CVC

SD Worx, en av de ledande europeiska leverantörerna av HR- och lönelösningar, är glada att välkomna CVC Strategic Opportunities II som ny partner och minoritetsaktieägare. WorxInvest, den nuvarande aktieägaren i SD Worx, förblir majoritetsägare och kommer att behålla 77,5 % av SD Worx. Det ytterligare kapital som genereras genom transaktionen kommer att investeras för att påskynda genomförandet av SD Worx europeiska tillväxtplaner.

"Vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att hjälpa SD Worx att ytterligare stärka sin ledande position inom den europeiska HR-tjänst- och mjukvaruindustrin. Under vår långa resa har vi gått från en belgisk inhemsk aktör till en europeisk ledare med närvaro i 26 länder. I CVC har vi funnit en stark finansiell partner som stöder vår strategi för organisk tillväxt och ytterligare internationell expansion. CVC:s kompletterande erfarenhet kommer att vara viktig för att hjälpa oss att uppnå vår europeiska tillväxtambition, med WorxInvest som långsiktig majoritetsägare", säger Filip Dierckx, styrelseordförande i SD Worx.

SD Worx, med huvudkontor i Antwerpen, Belgien, är en av de största europeiska leverantörerna av löne- och HR-lösningar och erbjuder mer än 82 000 kunder i 26 länder användarvänliga och smarta lösningar för sina mer än fem miljoner anställda.

"Vi är mycket glada över att kunna välkomna CVC som vår nya partner på SD Worx. De ger oss tillgång till både operativa och finansiella resurser och vi kommer att utvecklas ytterligare genom att dra nytta av deras expertis. SD Worx har under de senaste åren vuxit till en europeisk leverantör av heltäckande löne- och HR-lösningar. Denna expansion var endast möjlig tack vare det otroliga hårda arbete och den expertis som alla SD Worx-kollegor har levererat och förtroendet från våra värderade kunder, små och stora, lokala och internationella, aktiva inom olika sektorer. Med CVC ombord kommer vi att ha ännu mer kapacitet att investera ytterligare i våra lösningar och ytterligare förbättra vår kundupplevelse", säger Kobe Verdonck, VD för SD Worx.

"Vi har följt SD Worx framsteg under en tid och har imponerats av företagets utveckling och organiska tillväxtbana, och vi är glada över att samarbeta med WorxInvest och de begåvade SD Worx-teamen för att påskynda SD Worx tillväxt under de kommande åren. CVC har en global räckvidd och en bred erfarenhet av att stödja liknande företag i branschen och vi kommer med glädje att använda alla dessa resurser och erfarenheter för att hjälpa SD Worx att genomföra sin tillväxtstrategi", säger Steven Buyse, Managing Partner på CVC. 

"SD Worx är idealiskt lämpat för CVC:s Strategic Opportunities-plattform, som är specialiserad på att stödja ledande företag med robusta affärsmodeller på stabila marknader som har långsiktiga tillväxtambitioner", tillägger Michael Lavrysen, Partner på CVC. 

Transaktionen förväntas slutföras under de kommande månaderna med förbehåll för erhållande av myndighetsgodkännanden. 

WorxInvest och SD Worx rådgavs av Morgen Stanley, Belfius som deras exklusiva finansiella rådgivare. Freshfields Bruckhaus Deringer agerade som deras juridiska rådgivare. CVC rådgavs av Kumulus Partners, BNP Paribas Fortis, EY och Allen & Overy. 

De finansiella villkoren för transaktionen offentliggörs inte.