1. Home>
 2. Innovativa lösningar>

Workforce management – när tiden gör skillnad

Tidrapportering, schemaläggning, hantera aktiviteter och arbetsuppgifter - vi har lösningar som hjälper dig att snabbt tilldela rätt person till rätt jobb vid rätt tidpunkt. Våra olika erbjudanden inom workforce management hjälper dig optimera verksamheten. Slutmålet? Lägre kostnader, högre kvalitet, optimal effekt och nöjda medarbetare.

Boka möte
Man ipad

Vad är tidrapportering och workforce management?

Workforce management handlar om att optimera produktiviteten och balansera kostnaderna. Eftersom det kan se väldigt olika ut vill vi gärna träffa dig för att hitta den bästa lösningen för just din verksamhet. 

Vi erbjuder allt från en enkel lösning för avvikelserapportering, en mellanvariant för tid- och avvikelsehantering till världsledande workforce management-lösningar för stora, komplexa organisationer. 

Boka ett möte med en av våra experter så berättar vi mer.

  Träffa våra experter
  Kvinna kontor

  Smidig integration med SD Worx lösningar

  Förenkla hela verksamhetens processer genom att enkelt integrera Workforce management med HR-system och lönesystem. Känn dig säker på att du skapar ett effektivt flöde mellan alla nödvändiga delar. 

  Integrerade lösningar sparar tid och ökar kvaliteten, det ger möjligheter för dig  och dina medarbetare att lägga mer på kärnverksamheten.

   WFM_Image3

   Planera verksamheten med SD Worx lösningar

   Tid är bland det viktigaste för verksamheten och det pågår hela tiden ett sökande efter sätt att använda den effektivt, flexibelt och produktivt. SD Worx smarta lösningar inom workforce management ger dig möjlighet att planera personalstyrkan, maximera produktiviteten och hantera kostnader i realtid för att optimera verksamheten.

    digitalisation des RH

    Hantera dina anställdas arbetsbelastning effektivt

    När det kommer till optimal planering av personal erbjuder digitaliseringen både utmaningar och möjligheter. 

    Många tjänstedrivna organisationer letar idag efter olika sätt att optimera den sin bemanning för att öka produktivitet och kvalitet. För att uppnå detta behöver organisationer en kompetent och relevant lösning för bemanningsplanering, schemaläggning och tidrapportering. 

    Workforce management är ett område där det inte finns en lösning som passar alla så kontakta oss idag för att upptäcka hur våra lösningar kan stödja din verksamhet.

     Fördelarna med våra lösningar för tid och workforce management

     Tid ikonFrigör tid

     Minska manuellt arbete med automatiska processer. HR-avdelningen vinner tid som de kan lägga på annat som tillför värde.

     ProductivitéKorrekt data

     Löneavdelningen kan var säker på att de arbetar med korrekta data. Få insikter om kapacitet, produktivitet och planera bättre.

     SuccessÖkat mervärde

     Hitta flaskhalsar där resurser går förlorade och få insikter. Förutse och förebygg obalanser i arbetsbelastningen.

     Gruppe arbeitet kostensparend

     Några tips om workforce management

     • Hantering av talanger – Din framtid som organisation beror på din förmåga att attrahera, behålla och utveckla en kompetent personal som är driven, innovationsinriktad och som vill växa.
     • Hantera demografiska förändringar med sikte på framtiden – Din strategi för personalhantering måste förbereda dina medarbetare för framtiden och kräver en noggrann analys av dina behov idag och i framtiden.
     • Förstå lönekostnader per roll – Vet du hur mycket det kostar att anställa en person i din organisation och vilka projekt de är involverade i? För att optimera användningen av dina medarbetare måste du veta exakt när du ska ge dem rätt uppgifter.
     • Analysera aktuellt läge och produktivitet – En god planering säkerställer att de anställda är agila och motiverade och minskar utgifterna per anställd. Men du måste ha koll på kvantiteten och kvaliteten på det arbete som produceras av varje medarbetare.
     • Ta fram en framtida strategi för personalen – Det här är en kontinuerlig process där du kan identifiera luckor och föreslå möjliga lösningar när nya utmaningar dyker upp. Det hjälper dig att framtidssäkra din strategi.

      Se demo av SD Worx lösning för tid

      • Anställda kan se pågående och godkända frånvaroförfrågningar.
      • God översikt i kalendervyn.
      • Chefer kan godkänna en eller samtliga förfrågningar i översiktsvyn.

       Några av våra kunder

       Radisson
       Loreal
       Liebherr
       Randstad

       Boka ett onlinemöte med en av våra experter

       Har du frågor och funderingar kring hur du kan ta din organisation till nästa nivå med hjälp av HR- eller lönesystem, outsourcing eller andra tjänster? 
       Träffa Pernilla för ett 30 minuters gratis möte online. 

       Boka möte med Pernilla
       Pernilla Göransson

       Vanliga frågor om workforce management

       Priset på systemet för workforce management beror på olika faktorer, men främst på antalet anställda i en organisation. Vill du ha ett skräddarsytt erbjudande? Vänligen kontakta oss.

       Det är integrerat med SD Worx lönesystem och kan även integreras med andra system (andra lönesystem, HRIS, ERP).

       Det finns många företag som erbjuder tidrapportering. Det kan vara svårt att välja. SD Worx är marknadsledande i många länder i Europa och är därför en pålitlig partner. Om du är intresserad av våra produkter kan vi ge dig en demo utan kostnad och utan att du binder upp dig för något.

       Att implementera en programvara för workforce management kräver anpassningar till din verksamhet. Varje företag har sina egna regler och rutiner. En SD Worx-konsult säkerställer en korrekt implementering så att verksamheten kan komma igång direkt.

       Genom att registrera tid och närvaro med ett verktyg som SD Worx Time sparar du tid och därmed pengar. Dessutom innebär en digital systemlösning för tid- och närvaroregistrering många fördelar: färre manuella fel, ökad produktivitet och lönsamhet, snabb och enkel styrning av team. Genom att samla in data får du tydliga, enkla och pålitliga insikter och koll på balansen mellan arbete och fritid.

       Planering kan vara ganska komplicerat eftersom man ofta måste ta hänsyn till många olika faktorer. Först och främst måste man skilja mellan organisationen krav och teamets planering. Vid teamplanering är den tillgängliga tiden central och planer görs baserat på denna tid. Vid kravplanering tar man hänsyn till efterfrågan. Till exempel: i cateringbranschen är efterfrågan på personal högre när vädret är bra än när det är dåligt.

       Dessutom måste man ta hänsyn till tillgänglighet (semester, lediga dagar etc.), ansvarsområden och arbetsschemat inom teamen. Eftersom man måste ta hänsyn till många olika faktorer tar planeringen mycket tid. Dessutom finns det en hög risk för mänskliga fel.

       Här är ett planeringsverktyg en bra lösning. Scheman kan upprättas snabbt och effektivt. Det är också möjligt att kontrollera om planeringen har genomförts effektivt tack vare länk till tidsregistrering. Det finns också vy över semestersaldon för kompensationsdagar, semester eller annan frånvaro.

       Att göra en korrekt planering för ett eller flera team kan vara mycket komplicerat. Bland annat måste en den som lägger scheman ta hänsyn till tillgänglighet, ansvarsområden och arbetsschemat inom teamen. En digital lösning kan hjälpa dig att optimera din planeringsprocess. För att visa dig alla detaljer i våra planeringsverktyg visar vi dig gärna en demo för att förklara verktygets funktioner.

       Planeringsverktyget SD Worx Time har följande fördelar:

       Planering av jobb och team

       • Transparent planering
       • Kopplad till tidregistreringen
       • Tidsbesparing (eftersom ingen manuell hantering)
       • Minska felmarginalen (genom automatisering)
       • Få insikter genom ett rapporteringssystem
       • Optimering av kostnader genom att ha rätt personer på rätt plats

       Flexibel personalplanering

       • Planering efter omsättning
       • Planering efter kapacitet
       • Skicka ut meddelanden om öppettider
       • Loggning av arbetstid
       • Avtal och bilagor
       • Exportera till lönelistan
       • Beräkna övertid

       Ett planeringsverktyg hjälper dig att göra din planering med hänsyn till olika parametrar. Oavsett om det är en flexibel personlig planering (tänk flexjobb, studenter, ...) eller en teamplanering. På så sätt kan du optimera dina processer och spara tid samtidigt som du får en mer övergripande och exakt bild av ditt/dina team.