1. Home>

Moderna HR- och lönesystem för offentlig sektor

HR- och lönehanteringen inom kommun och region bör utföras korrekt och effektivt. Men idag sitter många fast i föråldrade system, vilket ökar arbetsbelastningen för medarbetarna och innebär risker för verksamhetens säkerhet. Manuella processer är sårbara för mänskliga misstag.

Dags att tänka nytt! SD Worx har moderna lösningar för HR och lön för framtidens kommuner och regioner. Byt till en trygg digital lösning som är anpassad för offentlig sektor — på riktigt.

Kontakta oss för att veta mer
Förskolelärare med barn

Vi fokuserar på användarvänliga, säkra, moderna, framtidssäkrade helhetslösningar inom HR-system och lönesystem. Allt för att underlätta och automatisera ditt arbete. Tillsammans gör vi HR-arbetet enklare, effektivare och frigör tid – för hela organisationen.

Digitalisering på riktigt. Det är vad vi på SD Worx erbjuder kommuner och regioner. 

  Linus Lanker
  Idag gör vi mycket dubbelarbete, till exempel behöver vi föra över förändringar i schemaläggning manuellt, det kommer vi slippa. Vi vet också att vi kommer få till en smidigare anställningsprocess än den vi har idag. Vår målbild är att automatiseringar och integrationer kommer ge oss otroliga tidsbesparingar.
  Linus Lanker
  Linus Lanker, HR-strateg, Region Östergötland
  Därför valde Region Östergötland SD Worx

  Vill du veta mer?

  Hör av dig till oss och berätta om era utmaningar så hjälper vi er.

   Kontakta oss!

   Varför ska du inom offentlig sektor ta hjälp av SD Worx?

   colorHelhetslösning

   Användarvänliga och framtidssäkrade helhetslösningar inom HR och lön som underlättar arbetet och attraherar den nya generationen arbetstagare.

   PayrollMer tid

   Vi har det kanske mest automatiserade lönesystemet i Sverige, vilket gör att du kan frigöra tid för mer värdeskapande uppgifter och din kärnverksamhet.

   ShieldTryggt & säkert

   Vi levererar lön till ca 380.000 löntagare per månad i Sverige, och till 5,7 miljoner löntagare i hela Europa. Våra lösningar är säkra, trygga och pålitliga.

   sicherheitIntegrationer

   Integrera enkelt med ditt ekonomisystem, myndigheter, BI-verktyg, tid och schemaläggning eller andra verktyg för att skapa en sömlös lösning som täcker alla dina behov.

   Expertise / KnowledgeSupport

   Vi vet att det är svårt att byta system. Du kommer att få det stöd, utbildning och support du behöver för att känna dig trygg med de nya processerna.

   ”Automatisering och integrationer kommer att ge oss otroliga tidsbesparingar. Vi har tidigare gjort mycket dubbelarbete som att föra över förändringar i schemaläggningen manuellt. Nu slipper vi det. Dessutom får vi en smidigare anställningsprocess än tidigare.” 

   — Linus Lanker, HR-strateg på Region Östergötland 

    Region Östergötland

    Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Östergötland. Att driva Region Östergötlands verksamheter under ett år kostar omkring 22 miljarder kronor, varav en stor kostnadsandel är lön till cirka 15 000 anställda. Därför är det av största vikt att man har bra systemlösningar på plats som kan stötta.

    Likt många andra regioner har man i Östergötland identifierat ett behov av att modernisera och effektivisera sin verksamhet. Därför har man upphandlat ett nytt HR- och lönesystem från SD Worx som ska hjälpa regionen med arbetsuppgifter kopplade till lön och personal.

     Region Östergötland väljer SD Worx

     En viktig aspekt från regionens sida i upphandlingen har varit att säkerställa effektiva integrationer mot andra system. När implementationen är fullt genomförd hoppas Region Östergötland ha en flexibel och skalbar lösning att arbeta i.

     "Vi ska ha 'rätt system, inte ett system' brukar vi säga. Vi var inte på jakt efter en monolitlösning utan ville istället hitta det system som hjälper oss bäst i dagens värld, utan att fastna i gamla arbetssätt."
     — Linus Lanker, HR-strateg på Region Östergötland

     För SD Worx, som tidigare var Aditro, är avtalet med Region Östergötland lite av en comeback på marknaden för offentlig sektor.

     "Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Region Östergötland och vi ser fram emot att hjälpa dem i deras digitaliseringsresa där de effektiviserar sin verksamhet."
     — Magnus Engman, Sverigechef på SD Worx.

      Därför valde Region Östergötland SD Worx

      Guide för nytt lönesystem inom offentlig sektor

      Rätt val av system frigör värdefull tid och sparar stora kostnader för din organisation.

      Den här guiden ger dig 7 konkreta punkter som du som arbetar inom kommun eller region bör tänka på innan du investerar i ett nytt lönesystem.

      Guiden går bland annat igenom:

      • Vikten av ett grundligt förarbete och vilka som bör involveras
      • Fördelarna med ett molnbaserat lönesystem
      • Hur du avgör vilket som är rätt system för dig
      • Integration med andra system
      • Automation och AI

        Webinar: Automatisera era löneprocesser

        Hur kan automatiserade löneprocessen hjälpa dig?

        Att arbeta manuellt är både tidskrävande och riskfyllt – den mänskliga faktorn gör att risken för kostsamma misstag ökar och att viktiga steg lätt faller mellan stolarna. 

        Få effektiva automatiserade löneprocesser och trygga era rutiner.

        Se det inspelade webinariet när du vill och lär dig:

        • Vad en digital lönemånad innebär för dig och din organisation
        • Hur du gör i praktiken för att schemalägga lönemånadens processer
        • Vad du kommer vinna av att automatisera era löneprocesser 
         Se webinaret
         Webinar löneprocesser

          Digitalisera er HR och lönehantering!

          • Har du en önskan om att trygga er organisation för framtiden?
          • Behöver ni minska administrativt extraarbete?
          • Är ni i behov av en helhetslösning?
          • Vill du effektivisera dina HR- och löneprocesser? 

          Är du intresserad av att veta mer?

          Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa dig.