1. Home>
 2. Innovativa lösningar>
 3. Våra lösningar för lön>

Lönesystem för ett modernare arbetsliv

SD Worx Lön är för dig som söker ett flexibelt, säkert och effektivt lönesystem för en stor eller medelstor organisation. Spelplanen företag agerar i är i ständig förändring. Anställningsavtal, lagar och kollektivavtal omförhandlas och organisationer måste kunna arbeta agilt och anpassa sig snabbt. För att ert lönesystem ska klara av allt detta behövs en leverantör som hela tiden utvecklar och förbättrar systemen för framtiden – innan den är här. 

Boka möte
Kvinna kontor

Viktigaste fördelarna med SD Worx Lön som lönesystem

Sakerhet ikonHög säkerhetsnivå

Ett tillförlitligt och anpassningsbart lönesystem med flexibel konfigurering av behörighet till data både på funktionell och organisatorisk nivå certifierat med ISO 27001.

Automatisering ikonAutomatisering

Lönesystemet innehåller ett inbyggt processtödsverktyg där du enkelt sätter upp din löneprocess och återanvänder den. Smart automation säkerställer korrekt data, ger ökad kvalitet och effektiviserar arbetet. Kundunika anpassningar av processteg.

Dokument ikonCentrala kollektivavtal

Det enda svenska lönesystemet som stödjer fler än 150 kollektivavtal. Fördefinierade beräkningsregler ingår och vi underhåller de centrala kollektivavtalen utan att du behöver köpa till dyra uppdateringar.

Moln ikonAPI & integration

Med hjälp av API eller filbaserad integration kan du enkelt integrera med HR-system, myndigheter, externa organisationer eller ekonomisystem.

Fyverkerier ikonSkalbart & flexibelt

Bygg avancerade beräkningar, komplettera med andra SD Worx lösningar och få smidig implementering helt anpassat efter ditt behov.

Nytt lönesystem, ny outsourcingpartner eller någonting mitt emellan? Vi finns här för dig.

SD Worx Lön är ett lönesystem som kombinerar det bästa av två världar – modern teknik och personlig rådgivning. Klicka på videon för att veta mer!

  Effektivare HR- och lönehantering med SD Worx

  Beräkningsregler (business rules)

  SD Worx Lön är baserat på beräkningsregler. Det ger många möjligheter till anpassningar. Välj att låta oss ta hand om implementering och underhåll eller gör det själv.

  • Vi hanterar över 150 olika kollektivavtal. Vårt expertteam följer förändringar på arbetsmarknaden och ser till ditt lönesystem alltid har de senaste uppdateringarna. 
  • Du kan också hantera underhåll av avtals- och regelförändringar själv. Vid behov, till exempel stora ändringar i dina kollektivavtal, kan vi rycka ut och hjälpa dig.
   Webinar löneprocesser

   Automatisera era löneprocesser med SD Worx digitala lönemånad

   Att arbeta manuellt när det kommer till lön kan vara både tidskrävande och riskfyllt – den mänskliga faktorn gör nämligen att risken för kostsamma misstag ökar och att viktiga steg lätt faller mellan stolarna. Genom att istället automatisera era löneprocesser kan både misstag undvikas och fördelar vinnas!

   Se vårt inspelade webinar där vi går igenom:

   • Vad en digital lönemånad innebär för dig och din organisation
   • Hur du gör i praktiken för att schemalägga lönemånadens processer
   • Vad du kommer vinna av att automatisera era löneprocesser
    Klicka här för att se webinaret
    Man cykel

    SD Worx Lön Premium

    SD Worx Lön Premium är en skalbar lönetjänst för dig som använder lönesystemet SD Worx Lön. Du kan välja till tjänsten om du behöver hjälp med systemförvaltning, drift och lönehantering i händelse av oplanerad frånvaro.

    Automatiserade processer, kunniga lönespecialister och dedikerad rådgivningstjänst minskar din sårbarhet gällande kompetens inom systemförvaltning, processhantering och integrationer samt även det dagliga lönearbetet.

     Läs mer om SD Worx Lön Premium
     wellbeing gezondheid

     Konsulttjänster

     Med årtionden av erfarenhet av affärsprocesser och IT-lösningar vill vi att våra kunder ska dra nytta av vår kompetens. Vi delar dessa färdigheter med dig genom våra professionella tjänster som består av konsulttjänster och implementering, support och utbildningstjänster. Vi kan hjälpa dig med kundunik utveckling som fungerar i framtida versioner av lönesystemet.

      Läs mer om SD Worx Konsulttjänster
      SD Worx Mauritius

      Application Management Services

      Systemhantering är en specialistkompetens som kan vara sårbar för ett enskilt företag. Vi erbjuder våra kunder hjälp med systemhantering som kan kännas lite jobbigt eller svårt. Kontakta oss för att utarbeta ett förslag som passar just din verksamhet. Molntjänster gör det enklare att vid behov skaffa kringliggande tjänster som t ex systemförvaltning – AMS (Application Management Service).

      SD Worx AMS-team ser till att ert lönesystem eller HR-system är kontinuerligt uppdaterat och optimerat efter er verksamhets aktivitet. Ni behöver inte längre oroa er för kompetensbrist inom systemförvaltningen och kan därför lägga energi på till exempel löne- och HR-processerna.

       Läs mer om SD Worx tjänst Application Management Service
       Kvinnor kontor

       Löneoutsourcing

       Med årtionden av erfarenhet av affärsprocesser och IT-lösningar vill vi att våra kunder ska dra nytta av vår kompetens. Vi delar dessa färdigheter med dig genom våra professionella tjänster som består av konsulttjänster och implementering, support och utbildningstjänster. Vi kan hjälpa dig med kundunik utveckling som fungerar i framtida versioner av lönesystemet.

        Läs mer om löneoutsourcing
        Logo of Capio st Görans sjukhus
        SD Worx var tydliga och samtidigt lyhörda mot vad vi behövde. De kom med egna förslag på lösningar och jag kunde lita helt på att de var insatta och visste vad de gjorde. Det kändes tryggt hela vägen.
        Logo of Capio st Görans sjukhus
        Rosie-Marie Huldén, Payroll manager, Capio S:t Görans Sjukhus
        Läs kundcase

        Några av våra kunder

        Ahlsell
        SSAB
        Telia
        Capio logo
        Skandia

        Upptäck våra tjänster och system för lönehantering

        Organisation agile

        Gör din lönehantering tryggare och effektivare med outsourcing

        → Löneoutsourcing
        Internationell lönehantering icon

        Minska arbetsbelastningen med internationella lönetjänster

        → Internationell lönehantering
        Outsourced payroll services

        Hitta en skalbar lönetjänst anpassad för just din verksamhet

        → Lönetjänster
        Kiwa Certified

        Kvalitet och säkerhet

        Vår övergripande princip är att använda branschens bästa praxis och standarder för kvalitet och säkerhet där sådana finns, för att säkerställa att processer körs på ett förutsägbart och koordinerat sätt. 

        • Vi har tekniska funktioner och processer som stödjer GDPR, med fokus på datasekretess. 
        • Vårt ledningssystem för informationssäkerhet är ISO 27001:2013 certifierat 
        • Vårt dataskyddssystem är ISO 27701:2019 certifierat
        • Vi har även ISO 14001:2015-certifikat för miljöledningssystem 
        • Våra löneoutsourcingtjänster (BPO) granskas årligen externt för ISAE 3402 Typ II-ramverk

         Boka ett onlinemöte med en av våra experter

         Har du frågor och funderingar kring hur du kan ta din organisation till nästa nivå med hjälp av HR- eller lönesystem, outsourcing eller andra tjänster? 
         Träffa Pernilla för ett 30 minuters gratis möte online. 

         Boka möte med Pernilla
         Pernilla Göransson