1. Home>
 2. Om oss>
 3. Våra kunder>

Minskad administration och mobilstöd viktigt när skönhetskedjan KICKS valde ny lösning för lön och HR

Människor kollar på parfym

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. KICKS startades 1991 av KF och från 2002 ingår KICKS i Axel Johnson AB som ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj.

Med 250 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och runt 25 000 produkter från 300 varumärken.  

KICKS ingick tidigare i Axstores, en del av Axel Johnson, tillsammans med Åhléns och Lagerhaus. När man förändrade bolagsstrukturen och gjorde de tre bolagen fristående, såg KICKS behov av nya lösningar för HR och lön. De gamla lösningarna var anpassade för Axstores och passade inte bolagets nuvarande processer. Det var viktigt att lön och HR kunde arbeta mer effektivt och modernt med en ny plattform där utvecklingen sker tillsammans med samtliga kunder och inte enbart drivet av Kicks. KICKS önskade minskad administration i nuvarande manuella rutiner, mobilstöd för HR och lön samt en hög grad av standardisering. Valet blev SD Worx för både HR och lön.

I november 2020 körde KICKS sin första lön i SD Worx Lön. De använder också flera av modulerna i SD Worx HR, bland annat HR mastertidrapporteringreseräkninglönerevision och LAS. KICKS har ca 1500 anställda i Sverige.

Vi är glada att välkomna KICKS som kund till SD Worx!

  4 råd för smidigare hantering av lön inom detaljhandeln med AI & Automation

  Ladda ner vår gratis guide!

  4 råd för smidigare hantering av lön inom detaljhandeln

  Den digitala utvecklingen innebär både möjligheter och utmaningar. Vi har skapat denna guide för att ge dig en inblick i dessa möjligheter och utmaningar och hur AI & Automation kan ge smidigare hantering av lön.

  • Fokusera på processerna i din organisation – inte bara teknik 
  • Inspireras av e-handeln och globala jättar
  • Skapa internt engagemang i butikerna med tydlig förändringsledning
  • Sex tips på internkommunikation som driver digitaliseringsarbetet framåt
  • Välj en framtidssäker systemlösning – och en erfaren leverantör som kan er bransch
   Ladda ner