1. Home>
 2. Inspiration & event>
 3. Lön>

Guide – 4 råd för smidigare hantering av lön inom detaljhandeln med AI & Automation

4 råd för smidigare hantering av lön inom detaljhandeln

För de allra flesta är digitalisering ett begrepp som är utnött sedan länge. Men det är vår tids kanske mest betydelsefulla förändring och en drivande orsak till många av de förändringsprocesser som omger oss. Digitaliseringen påverkar och förändrar vår vardag, samhälle, och köpbeteenden i ett högt tempo. – De som inte hänger med kommer sannolikt att få problem att upprätthålla konkurrenskraften.

4 råd för smidigare hantering av lön inom detaljhandeln

Omfattande strukturomvandling och ökad konkurrens för detaljhandeln

Inom detaljhandeln pågår en omfattande strukturomvandling med ökad konkurrens från både e-handel och globala aktörer vilket har påskyndats av en pandemi som tvingade många att börja handla online. I den ökade konkurrensen räcker det inte att digitalisera kundresan, dina systemlösningar måste vara utformade så att de kan anpassas i en ständigt föränderlig värld. Interna strukturer och arbetssätt kan effektiviseras och aktörer med stöd för AI och automation får en viktig konkurrensfördel.

Men vad innebär AI och automation egentligen, och hur kan det göra lönehanteringen smidigare? Många företag saknar fortfarande både karta och kompass och blir mest bara stressade av allt detta ”buzz”, något som dessvärre kan leda till att du köper teknik som du inte har nytta av.

Råd 1: Digitalisera med ett helhetsperspektiv
Råd 2: Inspireras av e-handeln och globala jättar med hjälp av ny teknik
Råd 3: Skapa internt engagemang i butikerna med tydlig förändringsledning
Råd 4: Välj en framtidsäker systemlösning – och en erfaren leverantör som kan er bransch

Den här guiden är tänkt att ge dig ökad inblick i dessa fyra råd och de utmaningar och möjligheter som den digitala utvecklingen medför. Detta för att du på bästa sätt, med ny teknik och nya arbetssätt, ska kunna möta befintliga och framtida behov inom lön för detaljhandeln. Guiden är fokuserad på världen utanför systemet och vad som krävs när förutsättningarna internt och externt, förändras.

Fyll i formuläret för att ladda ner vår gratis guide

  Människa med papper
  Blogg

  Hur fungerar representation?

  Konferenser, personalfester, middagar, golfrundor eller teaterbesök. Vad räknas egentligen som representation och vad räknas inte? Det är viktigt för dig som företagare att ha koll på vad du kan göra för avdrag samt hur avdragsgilla kostnader och moms ska hanteras. Denna kunskap behövs för att kunna ta fram rätt underlag till bokföringen av representationen. Vi har tagit fram de viktigaste delarna för att vägleda dig rätt. 

  2023-03-01
  Outsoursing webinar
  Event

  Hur outsourcing gör din lönehantering tryggare och effektivare

  Alla vet att personalkostnaderna är bland de absolut viktigaste och större utgifterna på dagens företag. Att inte få sin lön i tid, eller ha frågor som inte blir besvarade av lönepersonalen, leder snabbt till missnöjda medarbetare. Dessutom måste lönepersonalen konstant hålla sig uppdaterade kring nya lagar och reglerändringar, vilket kan vara omständligt och tidskrävande.

  Men ändå är många tveksamma till löneoutsourcing. Är det tryggt? Snabb service? Kommer de förstå vår personal/våra behov?

  För att demonstrera hur outsourcing kan hjälpa företag att minska sin administration och öka sin flexibilitet, så har vi skapat ett webinar; “Hur outsourcing gör din lönehantering tryggare och effektivare”. Du kan se det inspelade webinaret nu direkt!

  2022-06-16
  Webinar löneprocesser
  Event

  Automatisera era löneprocesser med SD Worx digitala lönemånad

  Se hur du minskar risken för mänskliga misstag genom att automatisera era löneprocesser i en digital lönemånad.

  2022-05-13