1. Home>
  2. Om oss>
  3. Nyheter>

Telia utökar samarbetet med SD Worx till Norge och Finland

Människor skrattar

Vi är stolta att meddela att Telia Norge AS har valt SD Worx för löneoutsourcing för sina 2.300 anställda. Telia Norge AS tecknade ett treårigt avtal med SD Worx den 8 april 2021.

Detta avtal är en del av ett nordiskt huvudavtal som även omfattar Telia Finland med 4.500 anställda. Telia AB i Sverige är redan kund hos SD Worx med sina 8.000 anställda.

2021 blir därför ett år av ökat samarbete mellan SD Worx och Telia. Utöver det nya avtalet kommer befintliga tjänsteleveranser att vidareutvecklas och effektiviseras.

Telia har god erfarenhet av det långa och nuvarande partnerskapet med SD Worx i Sverige. Nu är det dags att konsolidera och utnyttja det faktum att vi har en global HRIS-lösning (Workday) på plats tillsammans med en mer konsoliderad lön. Tillsammans med SD Worx kommer vi att kunna etablera effektivare tjänster för Telia i Norden, vilket innebär mer kostnadseffektivitet, förbättrad kvalitet och smartare E2E-löneprocesser.
Björn Karlsson global processägare för lön inom Telia.

Den första lönekörningen i Norge planeras till juni 2021 på den senaste generationen av SD Worx Lønn. SD Worx hanterar lönetjänster samt tillhandahåller HR- och lönesystem till cirka 200 stora och medelstora företag i Norge. SD Worx har 90 anställda i Norge (Oslo och Trondheim) och cirka 600 anställda i Norden.

”SD Worx uppskattar mycket det förtroende Telia har visat oss, och vi ser fram emot att starta igång. Med över 60 års erfarenhet och många nöjda kunder i bagaget, är jag säker på att samarbetet kommer att ge ömsesidig nytta och glädje.” säger Vivienne Karlsen, Managing Director SD Worx Norge.