1. Home>
 2. Inspiration & event>
 3. Workforce Management>
Post-pandemic HR_ Mastering remote workforce management (WFM)

Fyra skäl till varför en Workforce Management-lösning är viktig

  När Covid-19-pandemin drabbade Europa våren 2020 var automatiska HR-processer och digital förvandling uppenbarligen inte högsta prioritet, något som bevisades i vår undersökning ''The Future of Work and People in Europe 2020.” Det är inte förvånande med tanke på utmaningarna företag plötsligt stod inför gällande medarbetarnas hälsa och välbefinnande och sin ekonomiska överlevnad. Företag kämpade med mer angelägna frågor som att hålla sina medarbetare friska och klara den ekonomiska situationen, frågor som blev några av de allra viktigaste prioriteringarna. 

  Nu när vi vet mer om Covid-19 och många har blivit vaccinerade, omvärderar företag sina interna system och processer. Vår undersökning visar att under sommaren 2020 var ungefär hälften av alla företag oroliga för sin HR-avdelning och bara 37 procent av företagen ansåg att de hade nått en hög nivå av digital mognad. 

  Trots att digital HR varit ganska undervärderad har det nu skapats en efterfrågan. Många företag vill ha en digital HR-omvandling snabbt för att kunna hänga med i marknadens föränderliga landskap.  

  Allt fler arbetsgivare vänder sig nu till externa företag för att kunna genomföra det här. 

  Varför ska jag använda ett Workforce Management-system? 

  Förändringar på arbetsplatsen har skett i snabb takt och skapat unika arbetsmiljöer. En Workforce Management-lösning ger dig nya sätt att förenkla arbetet för hela företaget i både utmanande och ”normala” tider. Det blir samtidigt enklare att anpassa sig: allt från att förbättra medarbetarnas upplevelse till att kontrollera kostnader och efterlevnad. Det hjälper ditt företag att hantera helt nya utmaningar. 

  Här är fyra sätt som en Workforce Management-lösning kan hjälpa dig att förbereda dig inför olika möjligheter och utmaningar. På så sätt kan du uppnå en balans mellan stabilitet och flexibilitet. 

  Förbättra medarbetarnas upplevelse 

  Det är otroligt viktigt att behålla och attrahera de bästa talangerna om du vill ha ett framgångsrikt företag. Du har inte råd att strunta i medarbetarnas förändrade behov. Om du verkligen vill överleva i en värld som ser helt annorlunda ut idag är en Workforce Management-lösning och ett medarbetarcentrerat tänkesätt inte längre valfritt– det är ett måste. En sådan här lösning ger dina medarbetare möjlighet att förbättra kommunikationen och använda verktyg som gör att de kan hantera både privatlivet och jobbet mer effektivt. 

  Arbeta på distans 

  Distansarbete har blivit det nya normala för många företag. Vissa arbetsgivare gör det till och med möjligt för medarbetare att välja distansarbete. Workforce management-tekniken gör det mycket enklare för medarbetare att kontakta och samarbeta med sina kollegor, oavsett var man befinner sig. En molnbaserad lösning för personalhantering ger distansarbetare åtkomst till information var som helst, när som helst. Det gör arbetet hemifrån eller på resande fot till en smidig verklighet. Samtidigt kan planeringsansvariga skapa flexibla scheman och följa olika riktlinjer och regler. 

  Köpa, låna och skapa talang 

  Det är fortfarande kamp om de bästa talangerna i Europa och vi förväntar oss inte att detta ändras inom en överskådlig framtid. Arbetsgivare måste ta fram nya och kreativa lösningar för att optimera rutiner och öka flexibiliteten i sina team så att de kan arbeta effektivt. Det kan innebära att anlita frilansare eller erbjuda dina medarbetare kompetensutveckling för att uppfylla nya kunskapsbehov. Oavsett vilken typ av expertis du behöver eller när du behöver den, stöttar en Workforce Management-lösning ditt företag och gör att du kan anpassa dig efter olika situationer. Du kan stötta olika grupper av medarbetare: från distansjobbare till personal på plats till de som arbetar på fältet eller på olika platser i världen. 

  Anpassning till förändring 

  Ständig förändring är en realitet för alla företag och en förmåga att anpassa sig är nyckeln till att kunna navigera i dessa utmanande tider. En Workforce Management-lösning hjälper ditt företag att övervinna alla nya och oväntade utmaningar, samtidigt som du kan följa alla lagar och regler. Rätt lösning kan dessutom växa med din organisation och exempelvis stötta snabb expansion tack vare öppningen av ett nytt kontor, en sammanslagning, ett förvärv eller organisk tillväxt. 

  Hitta rätt Workforce Management-leverantör 

  Om du letar efter en Workforce Management-lösning rekommenderar vi att du noggrant utvärderar vilka lösningar som passar dina medarbetare bäst, hur de tydligt kan kommunicera framtida förändringar och optimera personalstyrkan. Det finns tre grundprinciper som du bör leta efter när du väljer en Workforce Management-lösning: 

  • Skapa affärsvärde i hela organisationen – från att minimera övertidskostnader och minska administrativa uppgifter till att effektivisera efterlevnaden och förbättra medarbetarnas upplevelse. 
  • Framtida beredskap och möjlighet att vara flexibel för att möta dina specifika behov idag och i framtiden. 
  • Innovation som stöder en kultur av utveckling och förvandling. 

  Avgörande för din framgång är flexibel, effektiv och förutsägbar personalhantering. Det gäller särskilt med tanke på de enorma förändringar vi alla har upplevt senaste åren. Rätt Workforce Management-lösning stärker och måste samtidigt uppfylla ditt företags unika krav. 

   

   

   E-bok - Workforce Management med WOW-faktor

   Vad är det viktigaste du behöver tänka på för att din lösning för personalhantering ska vara framtidssäker? Ta reda på svaret i vår e-bok!

   Ladda ner nu!
   Kvinna med dator och text för Mina ansökningar