1. Home>
 2. Innovativa lösningar>
 3. Våra lösningar för lön>
 4. Internationell lönehantering – utan krångel>

GRO – global lönehantering för din internationella expansion

Ska ditt företag expandera över gränserna? Eller vill du anställa talanger utomlands? Internationell lönehantering innebär en del utmaningar, till exempel att följa lokala lagar och att få till en felfri internationell löneadministration. Med SD Worx GRO, våra globala lönetjänster för små och medelstora företag, täcker vi alla dina behov: expertrådgivning, en trygg internationell löneadministration och en användarvänlig löneplattform.

 

 

Boka möte
Global payroll services for your international expansion

Få ordning på lönehanteringen på nolltid

Legal
100% compliance

Lita på att våra lokala experter guidar dig genom komplexa lokala bestämmelser. På så sätt uppfyller du regelefterlevnad (compliance), kraven i det land där du har anställda, och du undviker påföljder.

Success
0% fel

Ge dig själv lugn och ro genom att implementera en smidig och korrekt internationell lönehantering. Du får ett enhetligt och säkert sätt att arbeta i olika länder. Våra experter hjälper dig.

Time Management
15% mindre tid behövs

En gemensam plattform för uppföljning av din globala lönehantering och dagliga frågor innebär ökad effektivitet. Du sparar tid som du kan lägga på annat. Enligt beräkningar vi gjort sparar du 15% av din tid!

Money
100% transparent

Minska dolda kostnader med ett enhetligt GRO-paket för alla länder. GRO är kvalitetssäkrat och du får tillgång till expertrådgivning. Allt i ett och samma avtal.

Starta din globala expansion med skräddarsydd lönesupport

All your global payroll needs covered

Allt du behöver för din globala lönehantering

Var du än är och vart du än ska - räkna med den lokala expertisen hos våra certifierade löneexperter. Med en lokal förankring i 150 länder har våra lönetjänster inga gränser. Du kan växa snabbt internationellt med enhetliga löneprocesser när hela ditt teams löner betalas korrekt och i rätt tid.

  In every new market you’re entering

  Varje marknad du etablerar dig på

  Ska du skicka ut en eller flera anställda till ett nytt land? Våra experter tar hänsyn till lokala bestämmelser och ser till att ditt företag registreras hos relevanta myndigheter. Under tiden hjälper vi dig med avtal och alla viktiga lönefrågor i respektive land.

   Leave payroll to our people

   Inte bara lön

    Teknik som fungerar

    Vår digitala plattform är säker och GDPR-kompatibel och du kan organisera din lönehantering på ett intuitivt sätt. Följ enkelt upp förfrågningar, strukturera lönehanteringen i kalendern och mycket mer - var som helst och när som helst. Våra verktyg är tillgängliga på alla enheter. Det garanterar en smidig upplevelse för den dagliga lönehanteringen.

     Vanliga frågor om internationell lön – en försmak på våra expertkunskaper

     Hur kommer jag igång med internationell lönehantering?

     Börja med att bygga upp en bra grund för din internationella lönehantering. Bestäm hur du ska samla in HR-data från alla länder där ditt företag är verksamt och hur du ska samordna dina HR-processer mellan länderna. Sätt dig in i lokala arbetslagar och se till att snabbt registrera dig som arbetsgivare i varje aktuellt juridiskt område. SD Worx kan hjälpa dig med sådant här.

     Måste jag starta ett lokalt bolag om jag ska anställa i annat land?

     Om du vill anställa medarbetare som bor och arbetar i ett annat land måste du vara registrerad i det landet. SD Worx kan hjälpa dig med den hantering som krävs för att registrera ditt företag som utländsk arbetsgivare. Det är inte alltid nödvändigt att ha ett lokalt bolag, det beror på lagar och regler i det aktuella landet.

     Ska ett lokalkontor ha en egen löneavdelning?

     Inte nödvändigtvis. De flesta små företag som tar sina första steg mot internationell anställning har inte lokala löneavdelningar i alla sina länder. För att få det att fungera kan du med trygghet vända dig till en pålitlig lönepartner som SD Worx för att få råd och hjälp med att göra så att din centrala löneavdelning kan hantera löner även i andra länder.

     Vilka krav kan olika länder ha på lönehantering?

     Det beror på i vilket land du ska ha anställda. Regler kring lön beror på lokala arbetslagar. Med vår expertkompetens på hemmamarknaden, Domestic Expertise Pack, besparar vi dig besväret med att tyda lokala regler och bestämmelser i varje enskilt land där du är verksam. Det ger dig allt stöd du behöver för att komma in på en ny marknad: från allmän rådgivning om nationell lagstiftning och kollektivavtal till stöd för lönehanteringen som till exempel beställning av lunchförmåner eller att fylla i landsspecifika blanketter. Ta kontakt med oss för att implementera vårt Domestic Expertise Pack.

     Kommer jag behöva lokal programvara för HR och lön?

     När lönehanteringen består av ett fåtal personer på ett fåtal platser behöver du inte arbeta med lokala HR- och löneprogram. På SD Worx ger vi dig en central plattform för att strukturera din löneprocess i varje land och för att följa upp dagliga frågor. Den här plattformen är integrerad med våra lokala lönesystem för att säkerställa ett automatiserat dataflöde.

     Expandera utomlands smidigt och enkelt

      Vill du växa internationellt? Kontakta oss