1. Home>
  2. Inspiration & artiklar>
  3. HR>
HRPRO

SD Worx förvärvar HRPRO och går in i Balkanregionen

Som en av de ledande europeiska leverantörerna av löne- och HR-produkter har SD Worx förvärvat HRPRO, ett HR-tech-bolag i Zagreb, Kroatien. Med detta förvärv utökar SD Worx sin lokala närvaro till 18 europeiska länder och går in i Balkanregionen, där man ser en stor tillväxtpotential. 7 juli 2022

Det familjeägda företaget HRPRO har varit framgångsrikt verksamt i över tjugo år i Kroatien, Slovenien, Centraleuropa och hela Balkanregionen inklusive Serbien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien och Bulgarien. Företaget har för närvarande över 60 anställda och omsatte 3,1 miljoner euro år 2021. HRPRO tillhandahåller kontinuerlig utveckling, implementering och underhåll av ”HRNET”, en egenutvecklad flerspråkig komplett HR-programvarulösning som innehåller funktionella moduler för HR, Lön, Tid och Bemanning, Talang, Lärande och Utveckling, Rekrytering samt Resor och Utlägg med över 250 000 aktiva användare i 16 länder. HRPRO har över 130 kunder, stora regionala och internationella företag, både inom den offentliga och privata sektorn.

”SD Worx har en tydlig strategi för att bli den ledande leverantören av löne- och HR-tjänster i Europa. Med det här förvärvet utökar vi vårt europeiska fotavtryck till sydöstra Europa och stärker vår portfölj av egen löneräknings- och HR-programvara. Detta är en unik möjlighet att komma in i Balkanregionen och marknaden. Med HRNET får vi nu vår egen intellektuella egendom i nya löneländer med en stark internationell och regional kundbas. Vi ser många möjligheter eftersom många lokala företag växer och internationella arbetsgivare flyttar verksamhet till regionen, vilket skapar intressanta makroekonomiska drivkrafter. Att vara närvarande och framgångsrik i denna region ligger därför helt i linje med vår strategi”, säger Kobe Verdonck, VD på SD Worx.

”Genom att gå med i SD Worx kan vi påskynda våra tillväxtplaner i Kroatien och hela Balkanregionen och ytterligare utöka vårt utbud. Samtidigt får vi tillgång till de länder där SD Worx redan är verksamma i dag. Det är självklart att vi kommer att garantera affärskontinuitet för våra anställda och våra kunder. Vi är övertygade om att båda företagens kunder kommer att dra nytta av detta förvärv genom vårt utökade utbud och vår närvaro. SD Worx är en sund och ambitiös organisation som kontinuerligt investerar i framtiden för sina kunder och anställda och vi ser fram emot att etablera ett gott samarbete, dela kunskap och erfarenheter och öka innovationskapaciteten”, säger Jasmina Lukačević, General Manager på HRPRO.