1. Home>
  2. Inspiration & artiklar>
  3. HR>
Eveline på Røa Bad

Sponsor The Spark: Eveline Hansen lär sig en ny simteknik

SD Worx sponsrade simlektioner  

När vi kliver utanför vår komfortzon blir vi mer lösningsorienterade och kreativa och vi växer som människor. Därför har vi sponsrat några utvalda kollegor för att testa en aktivitet de aldrig har provat förut, för att se hur mycket glädje som kommer av att utmana sig själva. Kommer det att skapa ringeffekter i andra delar av livet? 

Läs mer om vårt initiativ Sponsor The Spark här.

Customer Success Manager Eveline Hansen hade ingen annan erfarenhet av simning än det vanliga bröstsim som många lärt sig som barn. När vi startade initiativet Sponsor The Spark triggades hon att prova något hon aldrig gjort förut – och valet föll på att lära sig en ny simteknik, hon ville helt enkelt lära sig att crawla! 

– Jag minns den allra första utbildningen jag gick. Jag fick kramp i benen, öronen fylldes med vatten och jag måste ha svalt några liter vatten också. Jag gick hem och tänkte "Åh nej, hur i hela friden ska jag klara av detta.", skrattar Eveline. 

Hjälp med stresshantering  

Men det blev bättre med tiden. Eveline berättar att de tränade övningarna var för sig. Benteknik, armteknik, andning. Och sedan satte de ihop allt och det fungerade! Hansen berättar om en känsla av mästerskap och märker att hon blir bättre och bättre för varje träningspass. 

– Crawlkursen ger mig en paus från vardagens stress och efteråt mår jag så mycket bättre, säger Eveline. 

Andningstekniken hon lär sig på crawlsimkursen ger stort överföringsvärde till resten av vardagen. Konsten att hålla sig lugn vid hög puls och aktivitet, vare sig det är i en hektisk vardag eller på träning, är något många av oss ibland kan känna som en utmaning. 

– För att kunna andas bra måste jag lugna mig. Att inte stressa och inte oroa sig, bekräftar Hansen. 

Fokus och lugn är ord som Eveline upprepar som väsentliga faktorer när hon simmar. Och det försöker hon tänka på när hon till exempel är stressad på jobbet också. 

– I början var allt svårt att få till, säger Eveline. Armen lyfter, benet sparkar, ligga rätt i vattnet, att kunna andas – och inte minst koordinera allt tillsammans. Jag kände att jag kastades i vattnet och att jag drunknar – jag måste i alla fall ha sett ut så, säger hon och skrattar. 

Det är inspirerande att testa något nytt   

Eveline säger att hon vill fortsätta med frisim.  

– Det ger bra träning och mental avslappning. Jag lyckas stänga av stressen. Målet är att komma till den punkt där simningen går av sig själv och jag behöver inte lägga så mycket energi på att fundera på hur jag ska göra, säger hon. 

Eveline tycker att det har varit inspirerande att delta i Sponsor The Spark. Hon tycker att det har varit en bra påminnelse om att våga göra nya saker, och att det är stimulerande, roligt och givande. 

– Det är så lätt att fastna i rutiner och gamla vanor. Det är inspirerande att testa något nytt och den idén kommer jag att ta med mig vidare, säger Eveline. 

Vill du läsa fler deltagares berättelser från Sponsor The Spark? Läs om Tina som lärde sig spela piano och Kari Marthe som hoppade fallskärm. 

    Vill du veta mer om Sponsor The Spark?

    Läs mer om initiativet och se en video av deltagarnas aktiviteter. 

    Läs mer
    Gruppen på vei inn i flyet før fallskjermhopp