1. Home>
 2. Inspiration & artiklar>
 3. HR>
Shaila snowboard

Sponsor The Spark: SD Worx sponsrar Shaila med en egen snowboard-tränare

När vi kliver ur vår komfortzon blir vi mer lösningsorienterade och kreativa och vi växer som människor. Därför har vi sponsrat några utvalda kollegor för att testa en aktivitet de aldrig har provat förut, för att se hur mycket glädje som kommer av att utmana sig själva. Kommer det att skapa ringeffekter i andra delar av livet? I den här artikeln kan du läsa om implementeringskonsulten, Shaila Din, som genom "Sponsor The Spark" fick sponsrade privatlektioner för att lära sig snowboard.

Läs mer om vårt Sponsor The Spark-initiativ här.

Ville byta ut yoga med fart och adrenalin

”Från barndomen till denna dag har jag hållit mig långt borta från aktiviteter som innebär mycket fart. Som vuxen har jag insett behovet av att bli av med denna rädsla – för jag skulle vilja få det att hända. Tänk om jag som vuxen kunde få möjlighet att göra en aktivitet som jag varit så besatt av att bemästra. Det hade varit coolt”, skriver Shaila i sin ansökan till Sponsor The Spark.

Shaila Din arbetar som implementeringskonsult på CX i SD Worx Norge. På jobbet hjälper hon ett antal kunder med utmaningar de har i vårt system och privat är hon småbarnsmamma med allt vad det innebär. Hon tar sig sällan tid att göra aktiviteter på egen hand. Shaila ansökte om sponsrade privatlektioner på SNØ i SD Worx satsning "Sponsor The Spark". SNØ är världens enda året runt-arena som kombinerar längdskidåkning, snowboard, alpin skidåkning, freeskiing och isklättring under samma tak.

Hög fart har aldrig varit Shailas grej. Hon har aldrig satt sin fot på en kälke eller skidbacke, men har alltid varit fascinerad av andra som surfar på snön som en lek. När SD Worx startade en ny ansökningsomgång för Sponsor The Spark tog Shaila tillfället i akt och anmälde sig. Det var dags att ersätta yogan med lite mer fart och adrenalin. Nu ville hon lära sig snowboard.

En bra ledare är en som gör andra bra

De första timmarna på marken präglades av många smällar och fall. Att komma upp på brädan i stående position var en konst att lära sig, men Shaila knäckte koden snabbt. Hon insåg snabbt att hon måste lära sig att acceptera att det blev många turer i snön innan hon förstod tekniken. Hon lärde sig häl- och tåkant, vilket innebär att växla mellan att balansera på tårna, svänga och sedan trycka på hälen. Mycket snowboard handlar om detta, att ändra tyngdpunkten på det sättet. Shaila säger att det är viktigt att ha mer kontroll över farten och situationen när man ger sig av.

– Om du bara står rakt upp och ner på brädan så går det ner alldeles för snabbt. Som den nybörjare jag är är det här en viktig teknik att lära sig, säger hon.

Shaila gjorde snabbt goda framsteg. Redan den tredje timmen kunde hon uppgradera svårighetsgraden från nybörjarbacken till den stora backen. Hon skryter mycket om den instruktör hon hade, och jämför med att ha en bra chef i arbetslivet.

– Det är så viktigt och så bra att ha en ledare som motiverar och bygger upp på ett positivt sätt, en ledare som bidrar till en känsla av behärskning och glädje i det man gör, säger implementeringskonsulten.

  Shaila første dag på SNØ

  Det är inte så farligt att ramla

  Shaila hade svårt att falla så mycket i början, men så småningom lyckades hon ändra sitt tänkande. Det var trots allt att komma upp igen som var viktigt. Det gav en fantastisk känsla av mästerskap och nyttiga lärdomar att ta med sig till andra delar av livet.

  – Det är inte så farligt att ramla! Alla faller ibland. Det är att komma upp igen som är viktigt. Att våga prova även om det finns risk att misslyckas. Det är så lätt att komma in i att vara "duktig flicka, men är man för mån om att vara bra är det svårt att våga utmana sig själv inom nya områden. Ingen är bra på saker de inte kan – det måste läras och tränas, och i den processen är det naturligt att falla lite, säger Shaila stolt.

  Du måste vara chill och avslappnad

  Den största överraskningen för Shaila var hur avslappnad kroppen måste vara för att bemästra snowboard.

  – Jag måste slappna av i musklerna och det förvånade mig. Jag har alltid tyckt att snowboard är en spänd sport, men det handlar om att vara "chill". Dessutom är det viktigt att titta åt det håll jag ska och peka dit med armen. Titta inte ner på brädan. Det fungerar faktiskt! Det hjälper mig tekniskt i framstegen, säger hon entusiastiskt.

  Detta sätt att tänka kan kopplas till affärer också. Med rätt inställning och en chef som stöttar dig på vägen ökar chanserna att nå dina mål. Har du dessutom bra uthållighet och tål lite träning kommer du snabbt framåt trots att du är otränad.

  Shaila säger också att hon måste använda hela kroppen när hon åker snowboard, inte bara benen, som hon kanske trodde innan. Hon var så stel efter de första timmarna att till och med ett litet nys gjorde ont.

  – Jag var i väldigt dålig form. Där mötte jag mig själv i dörren. Jag har inte tränat så mycket sedan jag fick barn för några år sedan. Men som tur var vande sig musklerna snabbt vid rörelserna, säger Shaila.

   Shaila i bakken

   Bra initiativ av SD Worx

   Att vara en av vinnarna av Sponsor The Spark 2023 verkar fantastiskt för implementeringskonsulten. Redan i ansökningsprocessen kände hon sig lite utanför sin egen komfortzon.

   – Det hade varit mycket lättare att skriva en ansökan utan en personlig anledning till varför jag ville vinna. Men jag valde att vara personlig och då blev det på sätt och vis en dubbelseger när jag faktiskt vann, erkänner Shaila.

   Hon berömmer SD Worx för att ha ett sådant initiativ till sina anställda.

   – Jag är så otroligt tacksam. Jag vet inte om SD Worx är medveten om hur mycket detta kan betyda för oss anställda. Det påverkar på så många plan. Jag hade aldrig prioriterat detta och mig själv på eget initiativ, men denna möjlighet gav mig en kick och viljan att fortsätta prioritera. Det var bra att ha tid för mig själv, även om dagarna var långa. Det gjorde mig bra att slappna av och fokusera på något annat än det vanliga. Jag har inte blivit så bra på snowboard, men jag har blivit bättre på att klara av att det inte behöver gå bra hela tiden, säger implementeringskonsulten glatt.

   Shaila är positiv och tror att hon kommer att använda den viktiga lärdomen i andra situationer i livet.

   – Man får bara sätta sig lite mer i saker och ting och lita på att det kommer att gå bra till slut. Egentligen kan du uppnå nästan vad du vill, så länge du vill det tillräckligt. Begränsningarna sitter ofta i huvudet, säger hon.

   Shaila säger att hon kommer att bli tuffare att ta sig an svåra uppgifter efter detta. Hon reflekterar över att allt med ett ärende inte behöver vara begripligt från början, det viktigaste är att börja och då skapas ofta vägen allt eftersom.

   – Dessutom finns det alltid någon som kan hjälpa till om man kör fast. Både på jobbet och på andra håll i livet, avslutar hon.

   Skulle vilja ha ett SNØ presentkort i födelsedagspresent

   Nu vill Shaila fortsätta resan på egen hand. Hon vill bli ännu bättre på snowboard. Överst på hennes önskelista till nästa födelsedag står ett presentkort till SNØ, så att hon kan ta sig ut i backen utan instruktör.

   Och vem vet, kanske kommer Shaila att hittas i en utomhusskidbacke nästa vinter?

   Vill du läsa fler berättelser från deltagare av Sponsor The Spark? Läs om Michael som fick sponsrad smideskursEveline som fick sponsrad simkurs, Kari Marthe som fick sponsrad fallskärmshopp och Tina som fick sponsrade pianolektioner.

    Snowboard og Shaila

     Vill du veta mer om Sponsor The Spark?

     Läs mer om initiativet och se en video från deltagarnas erfarenheter.

      Läs mer om Sponsor The Spark