1. Home>
  2. Inspiration & artiklar>
  3. HR>
Tina Johnson spiller Piano

Sponsor The Spark: Tina Jonsson lär sig spela piano

Fick pianolektioner sponsrade av SD Worx  

När vi kliver utanför vår komfortzon blir vi mer lösningsorienterade och kreativa och vi växer som människor. Därför har vi sponsrat några utvalda kollegor för att testa en aktivitet de aldrig har provat förut, för att se hur mycket glädje som kommer av att utmana sig själva. Kommer det att skapa ringeffekter i andra delar av livet? 

Läs mer om vårt initiativ Sponsor The Spark här.

Löneanalytikern Tina Jonssons dröm om att lära sig spela piano uppstod när hon växte upp. Hon berättar att hon gick förbi kulturskolan varje dag och kikade avundsjukt genom fönstren på dem som satt och spelade piano. Och nu var det äntligen Tinas tur genom initiativet Sponsor the spark. 

– Det var kul att testa något nytt och få ny kunskap, säger Tina glatt. 

Men hon hade svårt att läsa noter. Hon tror att det kommer att ta lite tid innan hon kan göra det. Men hon får mycket gjort bara genom att använda öronen och lyssna på rytmerna. Det måste ha varit metoden de använde på pianolektionerna – så kallade suzukimetoden, en vanlig metod för nybörjare. 

Musik är terapi 

Eftersom Tina bara hade sex lektioner den här gången finns det naturligtvis en gräns för hur mycket hon kunde lära sig under den tiden. Hon tycker ändå att hon har lärt sig tillräckligt för att kunna fortsätta lite på egen hand och föra in lugn och melodi i familjens hus. Hon säger att hon märker skillnad på barnen när hon leker – att de blir lugnare. 

– Musiken gör att jag kan slappna av. Musik är terapi, säger Tina. 

Känner sig mer flexibel och öppensinnad  

Tina säger att hon kommer att fortsätta spela på egen hand, men att hon aktivt måste prioritera det i en hektisk vardag. Hon säger att det är viktigt att behålla det hon lärt sig och träna regelbundet för att utvecklas ännu mer. Målet är att kunna spela lite mer avancerade låtar och spela med båda händerna. 

Säkert är att musiken gör Tina glad. Hon säger att hon känner sig mer flexibel och fördomsfri efter att ha spelat piano. Något som utan tvekan ger ringeffekt på andra områden i livet. 

Vill du läsa fler deltagares berättelser från Sponsor The Spark? Läs om Eveline som fick en sponsrad simkurs och Kari Marthe som fick ett sponsrat fallskärmshopp. 

    Vill du veta mer om Sponsor The Spark?

    Läs mer om initiativet och se en video av deltagarnas aktiviteter. 

    Läs mer
    Gruppen på vei inn i flyet før fallskjermhopp