1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx förvärvar polsk marknadsledare för SAP HR-lösningar Gavdi Poland och stärker löne- och HR-kapaciteten i Polen

GP-FINAL_1200x800

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR- och lönelösningar, har förvärvat Gavdi Poland, marknadsledaren för SAP HR-lösningar i Polen, från danska Gavdi Group. Gavdi Poland, med huvudkontor i Warszawa, tillhandahåller SAP HCM (Human Capital Management), SAP SuccessFactors konsulttjänster och applikationshanteringstjänster. Företaget har även egenutvecklade lösningar som är kompatibla med SAP HR-programvara och utökar dess kapacitet. Genom detta förvärv stärker SD Worx sin SAP HR-kapacitet för att hjälpa kunder i mellanstora och stora företag med HR- och lönelösningar.

  Gavdi Poland är marknadsledande inom SAP HR-lösningar i Polen med en komplett portfölj av molnbaserade och lokala lösningar. Företaget grundades 2006 som ett dotterbolag till den danska Gavdi-koncernen. Idag stödjer den mer än 250 kunder, främst lokala medelstora och stora polska organisationer som Raben Group, DPD Polska, Canal+, Ciech Group och PKO Bank Polski. Gavdi Poland har över 120 SAP-experter inom lönehantering och HCM och kontor i Katowice, Poznań, Warszawa (HQ) och Wroclaw. Under 2022 realiserade bolaget intäkter om ca 8 miljoner euro.

  Med förvärvet stärker SD Worx inte bara sin SAP HR-kapacitet utan utökar även sin närvaro på den dynamiskt växande polska marknaden där företaget har varit närvarande sedan 2021. Fler än 220 SD Worx-kollegor i Polen hjälper lokala och internationella kunder med HR- och lönelösningar. SD Worx ser betydande tillväxtmöjligheter i Polen, landet med den största befolkningen i Central- och Östeuropa och för närvarande den sjätte största ekonomin i Europa.

  ”Vi har som ambition att vara den betrodda europeiska leverantören av integrerade HR-lösningar för alla organisationer och medarbetare. Förvärvet av Gavdi Poland passar in i vår tillväxtstrategi att erbjuda löne- och HR-lösningar till arbetsgivare i alla storlekar över hela Europa och stödjer vår expansion i Central- och Östeuropa och vår SAP HR-kapacitet för större kunder.  Vi är övertygade om att båda organisationernas kunder kommer att dra nytta av detta förvärv genom vårt utökade erbjudande och fotavtryck. Det är ett nöje att välkomna alla Gavdi Polens mycket duktiga kollegor till SD Worx-familjen”, säger Kobe Verdonck, CEO för SD Worx.

  Teresa Olszewska, vd för Gavdi Polen, säger: ”Vi ser fram emot vårt samarbete och vår integration med SD Worx som kommer att erbjuda våra experter möjligheten att arbeta med ett etablerat europeiskt team av yrkesverksamma som delar med sig av djup kunskap och erfarenhet inom SAP HCM, SAP SuccessFactors och SAP-teknik för att lära sig och växa tillsammans i framtiden. Vi tror att våra produkter, som är mycket uppskattade i Polen, också kommer att uppskattas av kunder i andra europeiska länder, vilket vi kommer att nå genom vår nya familj. Allt detta innebär att vi ser betydande tillväxtmöjligheter, vilket kommer att gynna både våra medarbetare och kunder.”

  Ledningsgruppen för Gavdi Poland, Teresa Olszewska, Stępień Sławomir och Szymon Knobloch, kommer att fortsätta leda företaget som en del av SD Worx. Från och med 2024 kommer företaget att integreras under varumärket SD Worx SAP solutions.

  Priset för förvärvet kommer inte att avslöjas.

   Om Gavdi Poland

   Gavdi Polska S.A. är specialiserat på att stödja digitalisering, optimering och digital omvandling inom området human capital management för företag av alla storlekar och strukturer – oavsett bransch. Företaget erbjuder lösningar och tjänster baserade på SAP-teknik (SAP HCM, SAP SuccessFactors, SAP Business Technology Platform/SAP Cloud Platform), noggrant utvalda verktyg från andra partners – UKG Dimensions (tidigare Kronos), Concur, Connexas – och mer än ett dussin egenutvecklade Gavdi-produkter som utvecklats och tillverkats i Polen (eDeklaracje, ZUS Adjustments, PPK, Reporter, Document Generator, eTeczka, Replicator, ePaski, Reminder, BHP, Self Service Platform, Time Management Platform, plattformen för personalförfrågningar, lönekostnadsplanering och rapportering) och de som tillhandahålls av Gavdi Group (Easy Documents, Easy Archives, Easy Hire, HR Analytics).

   Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för Gavdi att ta fram bästa möjliga förslag inom alla områden av human capital management: coreHR (HR, lön), arbetstid, talanghantering (mål, utvärderingar, kontinuerlig feedback, utveckling, succession), rekrytering, anpassning, utbildningshantering, självbetjäning för medarbetare och chefer, resehantering, personalkostnadsplanering osv.

   Gavdi har ett eget konsultteam, applikationsutvecklingscenter och applikationssupportcenter. Företaget har idag cirka 120 anställda – applikationskonsulter, teknikkonsulter och utvecklare med mångårig erfarenhet – som vet hur man översätter teknikens språk till aktuella affärsbehov. Som ett resultat av detta använder mer än 250 företag Gavdi Polskas produkter och tjänster.

   För mer information, besök: www.gavdi.pl