1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx dotterbolag Protime förvärvar AI-teknik och utökar kapaciteten för bemanningsplanering

SheepBlue

Protime, den belgiska marknadsledaren inom tidsregistrering och schemaläggning, har förvärvat Sheepblue, en AI-baserad programvara för bemanningsplanering som utvecklats av ett startup-företag med samma namn som grundades 2018 och har sitt huvudkontor i Wien (Österrike). Programvaran är specialiserad på skiftbaserade branscher som kräver exakt personalplanering, till exempel tillverkning eller logistik.

I och med förvärvet utökar Protime - som redan tillhandahåller AI-baserad programvara för bemanningsplanering skräddarsydd för detaljhandeln och hotellbranschen - sin kapacitet för bemanningsplanering och har nu automatiserad programvara för schemaläggning och planering för alla typer av arbetstagare i sin portfölj.

Protime är ett referensnamn inom tidsregistrering i Belgien och Nederländerna och siktar på att bli det i alla de 26 länder där moderbolaget, den ledande europeiska leverantören av HR-lösningar SD Worx, är verksamt. Genom att helt integrera den AI-baserade programvaran i sin Workforce Management-lösning under de kommande månaderna kommer Protime att förverkliga den fulla potentialen hos denna programvara. Produkten tar hänsyn till rättsliga ramvillkor, arbetstids- och personalkrav, optimeringsstrategier och medarbetarnas preferenser. Den innehåller funktioner för att definiera specifika färdigheter som krävs för schemaläggning, byta skift med kollegor, schemalägga resurser per minut och mycket mer.

"Sheepblue är mer än bara automatisering; det handlar om att bygga en smartare, mer människocentrerad metod för schemaläggning av personal", säger Eduard Rameder, Managing Director och CTO på Sheepblue. "Vi gör det möjligt för företag att optimera sina resurser och samtidigt skapa en positiv arbetsmiljö för sina anställda. Vi är glada över att gå samman med Protime, vars gemensamma värderingar och positiva arbetsmiljö passar perfekt ihop med våra egna. Denna övergång säkerställer kontinuitet i verksamheten och positionerar våra värdefulla kunder för ännu större framgång. Vi är tacksamma för deras förtroende och ser fram emot detta nya kapitel."

Protime kommer att integrera AI-verktyget i sitt nuvarande Workforce Management-erbjudande och göra det tillgängligt för sina +5000 Protime-kunder under de kommande månaderna.

  Högre engagemang och bättre balans mellan arbete och fritid

  Gille Sebrechts, VD för Protime: "Vi ser en stor potential på marknaden för Workforce Management Software, som beräknas växa med cirka 10% per år i Europa. Genom detta förvärv utökar vi ytterligare vår kapacitet inom bemanningsplanering. Ett växande antal företag behöver en integrerad Workforce Management-svit som inkluderar bemanningsplanering. Detta ger dem möjlighet att göra mer exakta prognoser och hjälper dem att begränsa överbemanning, övertid och fel i schemaläggningen, vilket leder till kostnadsbesparingar. Företag kan spara timmar av arbete genom automatiserad schemaläggning."

  Integrerad personalplanering och schemaläggning automatiserar repetitiva uppgifter och säkerställer sömlösa processer över olika personalhanteringsfunktioner, vilket frigör bandbredd för cheferna. Dessutom leder korrekt och rättvis schemaläggning till högre medarbetarengagemang och bättre balans mellan arbete och fritid eftersom de värdesätter transparens, förutsägbarhet och flexibilitet i sina arbetsscheman.

  Protime välkomnar befintliga kunder till sin kundgrupp och säkerställer kontinuitet i verksamheten. 
  För att tillhandahålla sömlös produktsupport och kontinuerlig utveckling för befintliga och nya kunder kommer ett nytt funktionsteam att byggas upp. Detta team kommer att fokusera på att utöka produkten med nya funktioner i linje med framtida mål.

   Om Protime

   Protime grundades 1995 och är marknadsledande inom tidsregistrering, bemanningsplanering och passerkontroll. Tack vare ett kontinuerligt fokus på innovation levererar företaget lösningar för workforce management till ett brett spektrum av kunder och branscher. Protime har till exempel över 5 000 tidsregistreringsinstallationer i Europa och detta hos nästan 4 700 kunder i hela Europa. Protime har utsetts till Great Place to Work 10 år i rad och strävar efter att vara en "Once in a lifetime employer". Organisationen har cirka 500 "Protimers" och uppnådde en omsättning på 54,6 miljoner euro 2023.

    Om Sheepblue

    Sheepblue grundades 2018 i Wien (Österrike) och är en banbrytande AI-baserad lösning för skiftplanering som hjälper företag i alla storlekar att automatisera personalplaneringen, effektivisera verksamheten och förbättra medarbetarnöjdheten. Med ett starkt fokus på intelligent automatisering, efterlevnad och användarvänlighet revolutionerar Sheepblue hur företag hanterar sin mest värdefulla tillgång - sina medarbetare.