1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx slutför förvärvet av den rumänska marknadsledaren inom löne- och HR-lösningar

PR29424_1200x800

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR- och lönelösningar, har slutfört förvärvet av Romanian Software S.R.L., marknadsledaren i Rumänien för lönelösningar och Human Capital Management (HCM).

SD Worx har redan meddelat sin avsikt att förvärva Romanian Software S.R.L. i december 2023. Förvärvet var föremål för fusionskontroll och myndighetsgodkännanden, vilka erhölls tidigare i april. Idag har båda parter formellt slutfört transaktionen.

Med förvärvet stärker SD Worx sin position i Centraleuropa och utökar sitt erbjudande av egen löneteknik till nationella och internationella kunder. Romanian Software S.R.L. får tillgång till SD Worx kompletta löne- och HR-programvara och tjänster och till dess växande närvaro i Europa. Rumänien är det 18:e europeiska landet där SD Worx har sin egenutvecklade programvara för lön och HR.
 

  "Kobe Verdonck, VD för SD Worx: "Det är fantastiskt att vi nu har slutfört transaktionen med Romanian Software. Detta är ett viktigt steg framåt i vår expansion i Centraleuropa och bekräftar vår ambition att bli den ledande europeiska leverantören av helhetslösningar inom HR. Genom att bygga vidare på Romanian Softwares lösningar, erfarna specialister och starka kundbas är vi redo att fortsätta deras tillväxtresa. Varmt välkomna till alla våra nya kollegor, vi är glada att de ansluter sig till SD Worx-familjen."

   "Vi känner oss mycket stolta över att SD Worx räknar med oss för att ta steget in på den rumänska marknaden. I de många samtal vi hade under processen med att slutföra affären kände vi verkligen att vi har mycket gemensamt när det gäller vision, go-to-market, företagsvärderingar och kultur. Vi är glada över att kunna stödja SD Worx i deras europeiska tillväxtambition och ser fram emot att arbeta tillsammans för att hjälpa våra kunder att växa", säger Victor Dragomirescu, VD för Romanian Software S.R.L. 

    

    Romanian Software S.R.L. utvecklar och marknadsför colorful.hr, en komplett svit av egenutvecklade löne- och HCM-lösningar, som levereras som onpremise och i molnet, med valfria lönetjänster. Företagets 160 anställda hjälper cirka 750 rumänska arbetsgivare och deras 200 000 anställda. Bland kunderna finns Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant och Pizza Hut. Romanian Software S.R.L., med huvudkontor i Bukarest, har en lokal marknadsandel på 14% och genererade intäkter på cirka 6 miljoner euro 2023.

    För denna transaktion rådgavs SD Worx av PwC Rumänien och D&B David si Baias. Romanian Software S.R.L. rådgavs av Voicu & Asociații.
     

     Om Romanian Software S.R.L.

     I över 20 år har Romanian Software S.R.L. arbetat för att revolutionera hur företag hanterar sin mest värdefulla tillgång - sina medarbetare. Genom att kombinera vår omfattande erfarenhet med avancerad teknik levererar vi effektiva och innovativa lösningar inom HR-området.

     colorful.hr är en ledande plattform som utvecklats av Romanian Software S.R.L. och som gör det möjligt för företag att digitalisera sina HR-processer. Vi har varit en strategisk partner för mer än 750 företag i Rumänien och försett dem med expertis inom löne- och HCM-lösningar. Plattformen colorful.hr erbjuder en rad anpassningsbara verktyg som gör det möjligt för HR-avdelningar att övervaka prestationer och stödja tillväxt. Vårt engagemang för effektiva och innovativa HR-lösningar visar sig i vårt arbete. colorful.hr, med stöd av Romanian Software S.R.L:s erfarenhet och teknik, fortsätter att vara marknadsledande och en katalysator för digital transformation inom HR-hantering.

     För mer information: www.colorful.hr