1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx förvärvar TribePerk, ett nystartat företag inom molnbaserad lönehantering, och expanderar marknaden i Polen

PR_TribePerkAcquisition_1200x800
(Błażej Bereta, Kamil Starczak, Marcin Postek, Łukasz Dzwoniarski)

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR- och lönelösningar, har förvärvat det polska startupbolaget inom HR-tech TribePerk. Denna snabbväxande HR-tech startup erbjuder en integrerad svit av molnlösningar inklusive lön, HR och tid & närvaro till polska små och medelstora företag. Med detta förvärv utökar SD Worx sin go-to-market till polska små och medelstora företag och stärker sin position på den polska marknaden, där de redan stödjer medelstora företag och där de är den lokala marknadsledaren inom SAP & SuccessFactors-lösningar.

  TribePerk grundades 2020 och är baserat i Lublin, Polen. Idag hjälper TribePerk företag med upp till 200 anställda via sin SaaS-plattform och tillhörande outsourcade lönetjänster, antingen direkt eller via revisorer.

  Kobe Verdonck, VD för SD Worx: "Med TribePerk förvärvar vi den första kompletta molnbaserade löne- och HR-sviten för den polska hemmamarknaden. Polen är en av de största ekonomierna i Europa, med 17 miljoner aktiva arbetstagare, och polska företag kommer att använda molnbaserade HR-lösningar under de närmaste åren. Vi kommer att hjälpa till att utveckla TribePerk -lösningen så att även företag med upp till 1000 anställda kan dra nytta av den. Som ett resultat av detta kan vi hjälpa alla företag som gör affärer i Polen med deras löner och HR: mindre och medelstora företag med vår egen lönemjukvara från TribePerk, samt stora företag via vårt SAP & SuccessFactors-erbjudande. Allt detta passar perfekt in i vår ambition att bli den ledande europeiska leverantören av HR-lösningar."

  Błażej Bereta, VD för TribePerk: "Med SD Worx har vi hittat en stark partner för att snabbt växa vår verksamhet och kundbas. Genom att erbjuda den första molnbaserade lönehanteringen i realtid i Polen förenklar vi processerna och sparar tid för alla parter som är involverade i löneprocessen - anställda, arbetsgivare och lönespecialister. All HR- och lönedata finns tillgänglig i en lättanvänd plattform och tack vare ett smidigt dataflöde mellan de olika modulerna behövs ingen manuell datainsamling. Sist men inte minst kan vi marknadsföra allt detta till mycket konkurrenskraftiga priser, tack vare automatiseringen."

  SD Worx hälsar TribePerk medarbetare och nya kunder varmt välkomna och säkerställer kontinuitet för alla kunder. TribePerk kommer att integreras i SD Worx organisation, där TribePerk produktvarumärke kommer att förbli associerat med molnprodukten. Även ledningen kommer att stanna kvar inom bolaget. VD Błażej Bereta kommer att rapportera till landschefen för SD Worx Polen.

  Priset för affären kommer inte att offentliggöras.

  I denna transaktion fick SD Worx stöd av Ernst & Young Global Limited (EY).