1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx dotterbolag Protime förvärvar spanska branschkollegan SoftMachine

"Vi har ambitionen att bli den europeiska marknadsledaren inom lösningar för workforce management"
ProTimeAcquisition_1200x800

Protime, den belgiska marknadsledaren inom tidsregistrering och schemaläggning, förvärvar sin spanska branschkollega SoftMachine. SoftMachine är en specialiserad leverantör i sitt hemland och har cirka 450 medelstora (inter)nationella kunder. Förvärvet är ett led i Protimes ambition att bli marknadsledande i Europa inom lösningar för workforce management. Mjukvaruföretaget, som är baserat i Mechelen, är redan aktivt i sina grannregioner, inklusive Storbritannien, Skandinavien och nu i Spanien.

Protime är ett referensnamn inom tidsregistrering i Belgien och Nederländerna, men siktar på att bli det i alla 26 länder där moderbolaget, den ledande europeiska leverantören av HR-tjänster SD Worx, är verksamt. För att påskynda den internationella expansionen förvärvade programvaruföretaget samtliga aktier i den spanska branschkollegan SoftMachine. SoftMachine är specialiserat på tidrapportering i sitt hemland och har 40 anställda på huvudkontoret i Barcelona och kontoret i Madrid. SoftMachine hade förra året en omsättning på 3,6 miljoner euro.

  Gille Sebrechts
  Vi växer snabbt på Protime och bygger vidare på övergången till en mer flexibel arbetsmarknad och ytterligare internationalisering av våra kunder.
  Gille Sebrechts
  Gille Sebrechts, CEO, Protime

  "Genom att expandera med starka lokala partners, som SoftMachine i Spanien, stärker vi vår ambition att bli den bästa leverantören av workforce management-lösningar i Europa", säger Gille Sebrechts, VD för Protime. "Företagskultur är en mycket viktig faktor för Protime, och vi ser många synergier med SoftMachines."

   Redan från våra första diskussioner stod det klart att vi har samma kulturella värderingar.
   Marc Noëlle, Fundador, SoftMachine

   "Samtidigt kommer vi att vara en del av ett starkt europeiskt företag. Vi kommer att samla vår kunskap, expertis och vårt nätverk för att erbjuda våra kunder de bästa verktygen och tjänsterna för tidmätning. Det ger oss också möjlighet att fortsätta investera i våra medarbetares personliga utveckling och välbefinnande", säger Marc Noëlle, grundare av SoftMachine

    Sedan starten 1989 har vi utvecklat framgångsrika lösningar för tidshantering med värdefullt stöd från vår personal och våra kunder i syfte att tillföra värde till deras organisationer och samhället. När vi nu blir en del av Protime kommer vi att fortsätta att framgångsrikt uppnå nya mål med våra kunder och växa ytterligare.
    Oscar Bermejo, Fundador, SoftMachine

    Den nuvarande ledningsgruppen i SoftMachine kommer att kvarstå i styrelsen. Förvärvspriset kommer inte att offentliggöras. I denna transaktion rådgavs SD Worx av DLA Piper Spain och EY. SoftMachine rådgavs av ILV SILVER.

     Till 10.000 kunder på fem år

     Med detta förvärv ansluter sig SoftMachine till en av de största leverantörerna av workforce management i Europa.

     Protime har ambitiösa mål. Inom fem år vill man fördubbla sin kundbas till över 10.000 kunder i Europa, genom att bli aktiva i fler länder men också genom att växa ytterligare på sin hemmamarknad, Belgien. Därför kommer Protime att anställa ytterligare minst 100 medarbetare under det kommande året, varav de flesta kommer att vara baserade i Mechelen. Protime söker bland annat tekniska profiler, utvecklare, konsulter, kundtjänstmedarbetare och projektledare för att stödja sin tillväxt.

     "Under de senaste åren har företagen börjat arbeta mer flexibelt, men denna flexibilitet kommer med utmaningar. Tidsregistrering kan hjälpa anställda att upprätthålla en sund balans mellan arbete och privatliv. På samma sätt som en pulsmätare varnar oss när vi tränar för intensivt, är onlineverktyg för tidsregistrering viktiga för att väcka oro hos anställda genom att signalera systematiskt övertidsarbete, till exempel", avslutar Gille Sebrechts.