1. Home>
 2. Om oss>
 3. Nyheter>

SD Worx förvärvar rumänsk marknadsledare inom lön och HCM, och fortsätter sin europeiska expansion

Signing_1200x827

SD Worx, den ledande europeiska leverantören av HR- och lönelösningar, har förvärvat Romanian Software S.R.L., marknadsledaren i Rumänien för lösningar inom lön och Human Capital Management (HCM). Genom förvärvet stärker SD Worx sin position i Central- och Östeuropa och utökar sitt erbjudande av egen löneteknik till sina inhemska och internationella kunder. Romanian Software S.R.L. får tillgång till SD Worx kompletta utbud av lösningar och tjänster för lön och HR och blir en del av dess växande närvaro i Europa.

  Romanian Software S.R.L. marknadsför colorful.hr, en komplett svit av egenutvecklade löne- och HCM-lösningar, inklusive ett onlineverktyg för att beräkna personers brutto-/nettolön. Colorful.hr erbjuds on premise och i molnet, med tillval av hanterade lönetjänster. Romanian Software S.R.L. grundades 2001 och har 160 anställda som hjälper mer än 750 kunder och deras 200 000 anställda. Exempel på kunder är Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant och Pizza Hut. Företaget, med huvudkontor i Bukarest, har en marknadsandel på 14% i Rumänien och hade intäkter på 4,8 miljoner euro förra året.

  SD Worx har tecknat avtal om att förvärva 80% av aktierna nu, resterande 20% kommer att förvärvas 2025.

   Kobe Verdonck
   Vi är mycket glada över att välkomna alla kollegor från Romanian Software S.R.L. till SD Worx-familjen
   Kobe Verdonck
   Kobe Verdonck, CEO, SD Worx

   "Förvärvet är ett strategiskt steg som ger oss möjlighet att utöka vår portfölj och vår lokala närvaro i Rumänien, en snabbväxande och dynamisk marknad i Central- och Östeuropa. Vi ser en stor tillväxtpotential i denna region och vi är övertygade om att våra gemensamma kunder också kan dra nytta av detta. Romanian Software S.R.L. har en dokumenterad erfarenhet av att leverera högkvalitativa egenutvecklade löne- och HCM-lösningar till en mängd olika kunder, från små och medelstora företag till stora företag i Rumänien, som verkar lokalt och internationellt. Vi kan hjälpa dessa kunder med hela deras löne- och HR-verksamhet i hela Europa och erbjuda dem det bästa av två världar: lokal expertis i ett internationellt sammanhang," säger Kobe Verdonck, VD för SD Worx.

    

   "Att gå samman med SD Worx är en fantastisk möjlighet för oss att påskynda vår tillväxt och innovation. Vi delar samma vision och värderingar om att tillhandahålla utmärkt kundservice och banbrytande teknik. Genom att kombinera våra styrkor och möjligheter kommer vi att kunna erbjuda våra kunder mer värde, fler valmöjligheter och mer flexibilitet. Vi är glada över att vara en del av SD Worx-familjen och ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en ljusare framtid för våra anställda, kunder och partners", säger Victor Dragomirescu, VD för Romanian Software S.R.L.

   De nuvarande aktieägarna är engagerade och kommer att kvarstå helt och hållet i styrelsen. Priset för förvärvet kommer inte att offentliggöras.

   I denna transaktion rådgavs SD Worx av PwC Rumänien och D&B David si Baias. Romanian Software S.R.L. rådgavs av Voicu & Asociații.

    Om Romanian Software S.R.L.

    I över 20 år har Romanian Software S.R.L. arbetat för att revolutionera hur företag hanterar sin mest värdefulla tillgång - sina medarbetare. Genom att kombinera vår omfattande erfarenhet med avancerad teknik levererar vi effektiva och innovativa lösningar inom HR-området.

    colorful.hr är en ledande plattform som utvecklats av Romanian Software S.R.L. och som gör det möjligt för företag att digitalisera sina HR-processer. Vi har varit en strategisk partner för mer än 750 företag i Rumänien och försett dem med expertis inom löne- och HCM-lösningar. Plattformen colorful.hr erbjuder en rad anpassningsbara verktyg som gör det möjligt för HR-avdelningar att övervaka prestationer och stödja tillväxt. Vårt engagemang för effektiva och innovativa HR-lösningar visas av vårt arbete. colorful.hr, med stöd av erfarenheten och tekniken från Romanian Software S.R.L., fortsätter att vara marknadsledande och en katalysator för digital transformation inom HR-hantering.

    För mer information: www.colorful.hr