1. Home>
  2. Inspiration & artiklar>

HR

Inspiration för dig inom Human Resources

 

Komplexiteten i HR-processer utvecklas i takt med en föränderlig arbetsstyrka. Håll dig uppdaterad på utvecklingen med senaste nytt inom HR

Kvinna kontor
Innehållstyp
Anonym rekrytering
Blogg

Hur anonym rekrytering kan förändra hur du söker jobb

Anonym rekrytering syftar till att skapa ett mer rättvist och objektivt sätt att söka jobb. Metoden fokuserar på kandidaternas yrkeskunskaper snarare än personliga egenskaper. Anonym rekrytering kan vara ett sätt att bygga starkare och mer mångsidiga team i framöver.

2024-06-28
SD Worxin tutkija Jan Laurijssen puhumassa Strategy Talk HR 2024 -tapahtumassa
Inspelat webinar

Let’s reinvent talent and career management

Se Jan Laurijssen, HR-evangelist, forskare och konsult på SD Worx, presentation från Strategy Talk HR 2024 som hölls i Helsingfors den 15 maj 2024.

I presentationen diskuterade Jan de viktigaste punkterna i talang- och karriärhantering i framtidens arbete.

2024-05-15
E-bok: Undvik falsk  HR-digitalisering
e-Bok

Undvik falsk HR-digitalisering

I den här guiden får du ta del av erfarenheter, observationer och lärdomar från flera digitaliseringsprojekt för HR. Vi hoppas att guiden väcker tankar och ger dig konkret hjälp till planering och genomförande av framtida digitaliseringsprojekt. På så sätt slipper du en falsk digitalisering av er HR.

2024-06-03
Kvinna som arbetar på distans
Blogg

Övervinn utmaningarna med distansarbete

Distansarbete erbjuder många fördelar, men har också sina egna utmaningar. Hur kan vi minska avståndet och skapa en mer sammanhållen arbetsmiljö, även när medarbetarna är utspridda över olika platser? Det finns lösningar som kan hjälpa till att överbrygga dessa hinder.

2024-05-30
leende man vid laptop
Blogg

Effektiv lönehantering — tips för att välja rätt lönesystem

När ni ska upphandla ett nytt lönesystem finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här är 8 tips att tänka på för att välja rätt lönesystem.

By Joacim Johansson2024-05-28
person med utsträckta händer i en solstol på en strand
Blogg

Allt du behöver veta inför semestern

För att underlätta semesterplanerandet har vi samlat all viktig information du behöver för att kunna ge dina medarbetare den ledighet de förtjänar, samtidigt som du upprätthåller dina rättigheter som arbetsgivare.

2024-05-15
Händer som håller i mynt
Blogg

Förbered dig för EU-direktivet om lönetransparens

2023 året antog Europaparlamentet direktivet om lika lön. Direktivet syftar till att stärka principen om lika lön för kvinnor och män genom att förbättra lönetransparensen.

2024-05-14
Hand som trycker med pekfingret på ett tangentbord
Blogg

Effektivisera löneprocessen med AI

AI och automatisering har blivit en alltmer central del av arbetet i verksamheter idag, inte minst gällande hanteringen av löner. AI:n erbjuder stora möjligheter att utveckla den traditionella lönehanteringen till en mer sömlös, effektiv och korrekt process.

By Magnus Eklöv2024-05-08
4 personer på ett kontor
Blogg

Utvidga din definition av en flexibel arbetsplats

Verksamheter står inför utmaningen att anpassa sig och erbjuda mer flexibla arbetsvillkor. Det handlar om att skapa en arbetskultur som omfamnar flexibilitet i alla dess former, inte bara att ge medarbetarna möjlighet att arbeta hemifrån eller att ha flexibla arbetstider.

2024-05-06
SD Worx SAP SuccessFactors webinaari
Inspelat webinar

Future-proofing and enhancing your people processes

Are you considering implementing SAP SuccessFactors? Whether your primary goal is to enhance employee experience, reduce manual transaction or HR administration effort, or set up your skills platform for the future, you have a range of options already available.

Watch the recorded webinar to get insights to understand the best path ahead for your company.

2024-05-29
businesswoman seminar drawing graph
Blogg

Förbättra medarbetarupplevelsen – bortom det grundläggande

I takt med att HR-funktionen utvecklas måste organisationerna göra mer än att bara uppfylla medarbetarnas grundläggande förväntningar. Det handlar om att gå längre — att erbjuda en bättre medarbetarupplevelse som driver engagemang, produktivitet och tillväxt. 

2024-04-29
Midsommarstång
Blogg

Ledighet under midsommarafton 2024

Midsommar är en av de mest traditionella högtiderna i Sverige, en tid som för många innebär starten på sommaren, men innebär det per automatik att du är ledig på midsommarafton?

2024-04-08