1. Home>
 2. Inspiration>
 3. Lön>

Rapport: Lönekompetens-index

Infografik med de sex drivkrafter som påverkar lönekompetensen i Sverige

Eftersom lönehantering är känd för att vara komplicerad bad vi ledare från svenska företag att bedöma hur sex viktiga drivkrafter påverkar lönekompetensen i deras organisationer. Ta del av värdefull insikt i de utmaningar som företagen står inför med sina nuvarande processer och se de lösningar som företagen använder för att förbättra sin egen lönekompetens.

Ladda ner rapporten nu
Infografik med de sex drivkrafter som påverkar lönekompetensen i Sverige
Man with glasses smiling into the camera while holding a book

Skapa framtidens lönehantering

Vad är det som gör ett företag kompetent inom lönehantering?

I denna rapport ger vi dig inblick i de viktigaste frågorna för beslutfattarna och de problem som de som ansvarar för den dagliga lönehanteringen har. Ta reda på hur intressenter för lön i Sverige möter de aktuella utmaningarna inom lön, och framtidssäkrar sina företag genom att ta till sig teknik, partnerskap och utveckling av lönehanteringen.

Några av de viktigaste slutsatserna från rapporten: 

 • 3 av 4 HR-chefer i Sverige är missnöjda med lönehantering
 • Lagstiftningen är den största svårigheten inom lönekompetens 
 • 73,9% av de medelstora företagen använder molntjänster för sin lönehantering

 

 

  Ladda ner rapporten

  Fyll i formuläret och ladda ner rapporten nu!

   Människa med papper
   Blogg

   Hur fungerar representation?

   Konferenser, personalfester, middagar, golfrundor eller teaterbesök. Vad räknas egentligen som representation och vad räknas inte? Det är viktigt för dig som företagare att ha koll på vad du kan göra för avdrag samt hur avdragsgilla kostnader och moms ska hanteras. Denna kunskap behövs för att kunna ta fram rätt underlag till bokföringen av representationen. Vi har tagit fram de viktigaste delarna för att vägleda dig rätt. 

   2023-03-01
   Outsoursing webinar
   Event

   Hur outsourcing gör din lönehantering tryggare och effektivare

   Alla vet att personalkostnaderna är bland de absolut viktigaste och större utgifterna på dagens företag. Att inte få sin lön i tid, eller ha frågor som inte blir besvarade av lönepersonalen, leder snabbt till missnöjda medarbetare. Dessutom måste lönepersonalen konstant hålla sig uppdaterade kring nya lagar och reglerändringar, vilket kan vara omständligt och tidskrävande.

   Men ändå är många tveksamma till löneoutsourcing. Är det tryggt? Snabb service? Kommer de förstå vår personal/våra behov?

   För att demonstrera hur outsourcing kan hjälpa företag att minska sin administration och öka sin flexibilitet, så har vi skapat ett webinar; “Hur outsourcing gör din lönehantering tryggare och effektivare”. Du kan se det inspelade webinaret nu direkt!

   2022-06-16
   Webinar löneprocesser
   Event

   Automatisera era löneprocesser med SD Worx digitala lönemånad

   Se hur du minskar risken för mänskliga misstag genom att automatisera era löneprocesser i en digital lönemånad.

   2022-05-13