1. Home>
 2. Om oss>
 3. Våra kunder>

Jernbro möter tuffa tillväxtmål med hjälp av flexibla HR- och lönesystem från SD Worx

Jernbro Energy Management

Jernbro är ledande inom industriunderhåll på den svenska marknaden. Tack vare flera förvärv och skarp tillväxt har Jernbro nu över 900 anställda. För att kunna expandera och fortsätta utvecklas behöver de säkerställa att deras processer kring HR, lön och medarbetare är friktionsfria. Vi har träffat Urban Ekmark, HR-chef på Jernbro, som berättar om hur SD Worx tjänster och system ger dem förutsättningarna att effektivisera sitt dagliga arbete.

  SD Worx är en självklar del i Jernbros utveckling

  Jernbro och SD Worx (dåvarande Aditro) har en lång relation som inleddes början av 2000-talet.

  SD Worx hanterar schemaläggning, bemanning, avvikelserapportering, analys av resultat och outsourcing av Jernbros lönetjänst. Med månatliga driftsmöten och kontinuerliga samtal ser de till att ingenting faller mellan stolarna. En fri och öppen kommunikation är det viktigaste för att få till ett samarbete som håller i längden.

   “SD Worx har mycket bra kvalitet på den slutgiltiga produkten som går ut till medarbetarna. Vi har samma slutmål och det är att våra anställda ska få rätt lön i rätt tid.”

   Urban Ekmark, HR-chef på Jernbro

    “Vi och löneteamet på SD Worx jobbar intensivt för att lönen ska bli rätt och medarbetarna ska bli nöjda. På driftsmötena går vi alltid igenom om någonting inte gick bra eller kan förbättras. Ingenting tappas bort utan det följs alltid upp,” säger Urban.

    En partner som förstår expansion och tillväxt

    Jernbro har kraftiga tillväxtmål och behöver en leverantör som både förstår den utmaningen, men som också kan ge stöttning under resan. SD Worx lägger därför stort fokus på att vara med att utveckla Jernbro och deras användande av systemen.

    “När vi växer, växer SD Worx med oss. De vidareutvecklar eller förändrar sina tjänster för att möta våra behov när vi expanderar,” säger Urban.

    SD Worx fokuserar på att mäta och utvärdera tilläggstjänster så att de kommer till rätt nytta för Jernbro. Tack vare transparens i redovisningen och en öppen kommunikation kan de både utmana varandra och tillsammans göra förbättringar.

    “Det är mycket som händer hos oss och det sätter mycket press på både system och kommunikation. Vi vet vad vi vill ha och jobbar ofta tätt ihop med SD Worx konsulter när vi har projekt. Vi kommer alltid fram till en lösning som fungerar för oss båda,” säger Urban.

    Nyfikenhet och intresse ger Jernbro större systemmöjligheter

    En framgångsfaktor för Jernbro är deras intresse av att förstå hur systemen fungerar och hur de kan nyttja dem på bästa sätt. Genom att sätta sig in i sina egna verksamhetsbehov, processerna som behövs och arbetet SD Worx gör, kan Jernbro få ut maximalt av sina tjänster.

    “Om vi är nyfikna på en modul eller tjänst så får vi pröva den. SD Worx vill aldrig hårdsälja någonting utan de är måna om att vi som kund ska vara nöjda med vad de levererar. Är det någonting som inte fungerar så utvecklar de det eller avvecklar det, det är så samarbetet ser ut,” säger Urban.

    Rak kommunikation ger ett fungerande och glädjande samarbete

    Anledningen till att samarbetet fungerar så väl beror på att det är högt i tak när det kommer till dialog och kommunikation. Jernbros komplicerade processer kräver hårt arbete och en hel del fram och tillbaka för att fungera sömlöst.

    "Det är en ömsesidig respekt. De lyssnar utifrån våra förutsättningar och vi gör detsamma. Det är en viktig del i leveransen att man har en bra kommunikation," säger Urban.

    Ett väloljat samarbete och en bra relation byggs inte över en natt. Jernbro och SD Worx har mött både upp- och nedgångar tillsammans, men alltid hittat en lösning för att gå framåt. På så sätt är relationen givande för både parter och det är ett samarbete som båda ser fram emot att fortsätta.

    “Vi är ett team. Vi har självklart ett tydligt leverantörs- och kundförhållande, men försöker alltid tillsammans göra det bästa av alla olika situationer som kan uppkomma, ” säger Urban.

     Urban Ekmark på Jernbro

      Vill du också få en framtidssäkrad lönehantering?

      Vill du veta mer om hur du kan optimera din verksamhet med hjälp av sömlösa HR- och lönesystem?

       Ladda ner: HR-chefer: Så kan du effektivisera er lönehantering