1. Home>
 2. Om oss>
 3. Våra kunder>

Telia – Ett ömsesidigt och lösningsorienterat samarbete över landgränser

För ett stort och internationellt företag som Telia är det avgörande att ha ett effektivt och flexibelt lönesystem, som möjliggör smarta integrationer och ger bra kontroll. När de skulle outsourca löneadministrationen föll valet på SD Worx, tidigare Aditro – och i dag sträcker sig det goda samarbetet över flera landgränser.

– När vi för några år sedan skulle välja en ny lönepartner var det viktigt att hitta en leverantör som både kunde erbjuda ett effektivt och flexibelt system, och som vi kunde utveckla ett långsiktigt och ömsesidigt samarbete med, säger Björn Karlsson, chef för People Core Services på Telia.

Han berättar också att Telia och SD Worx stegvis har utökat sitt samarbete, och att de i dag har ett mycket bra och lösningsorienterat partnerskap som bygger på respekt, förståelse och ömsesidig vinning. Dessutom möjliggör SD Worx lönesystem ett antal smarta integrationer och en effektiv styrning av löner och leveranser, vilket ger Telia den kontroll och flexibilitet de behöver för att kunna bedriva sin verksamhet på bästa möjliga sätt.

Avgörande med en löneleverantör som fungerar ihop med Workday

För cirka tio år sedan beslutade sig Telia för att överlåta hanteringen av företagets HR-masterdata till Workday. I samband med detta behövde de en löneleverantör som enkelt kunde integreras med det nya systemet, och som dessutom kunde se till att de fick ut mesta möjliga av partnerskapet med Workday. Telia gjorde då en omfattande analys av olika löneleverantörer, och valet föll på Aditro.

– Det som är så bra med SD Worx är att de tänker på de anställda. Vi har i dag cirka 21 000 anställda i Sverige, Norge, Finland och Baltikum och alla har behov av stabila lönerutiner, bra kommunikation och support – och allt detta ser SD Worx till att de får, berättar Karlsson.

Uppköp kan leda till snabbare lönedigitalisering

Tidigare i år stod det klart att belgiska SD Worx förvärvade hela Aditros verksamhet i Norden, vilket medförde ett antal stora och spännande möjligheter för båda parter. Företagen delar syn på framtidens HR- och lönemarknad och vill kunna dra nytta av varandras produkter, tekniska lösningar och erfarenheter.

– Att Aditro har blivit en del av SD Worx är otroligt spännande även för oss på Telia. Jag tror att uppköpet kommer att leda till att digitaliseringen av löneprocesserna accelererar, vilket i sin tur kommer att gagna oss som kund, säger Karlsson.

Samarbete tvärs över landsgränser

Det som började som ett samarbete mellan SD Worx och Telia Sverige för några år sedan har nu blivit ett nordiskt partnerskap som sträcker sig över flera landgränser. I april 2021 ingick Telia Norge ett större lönesamarbete med SD Worx, och strax därefter gjorde Telia Finland detsamma.

– Även om vi jobbar separat med SD Worx i tre olika länder ser vi det som ett gemensamt samarbete, där vi hela tiden lär oss av varandra och förbättrar oss tillsammans, berättar Karlsson, och tillägger att det nordiska partnerskapet kommer att leda till att löneprocesserna blir ännu bättre, effektivare och smartare.

Karlsson berättar också att det goda, ömsesidiga partnerskapet inte har kommit av sig självt, och att det i synnerhet är en sak som är viktig om man vill lyckas med outsourcing:

– Om du ska vinna på att outsourca måste du först och främst se till att ha bra interna processer. Du åtgärdar inte dåliga, odokumenterade och röriga processer genom att lägga ut arbetet på någon annan. Nej, det kommer bara att bli än mer tydligt vad som inte fungerar. Se till att ha ordning internt så får du ut maximalt av outsourcingen.

Undrar du hur vi på SD Worx kan hjälpa dig och ditt företag? Kontakta oss i dag för ett trevligt och förutsättningslöst onlinemöte

Vi vill även tipsa om guiderna:

AI och Automation inom HR och lön – 4 råd för att lyckas

Läs mer om löneoutsourcing

  Ladda ned vår e-bok Vad tjänar vår organisation på en ny HR- och lönelösning?

  I denna e-bok har vi samlat exempel på de kostnader som uppstår genom användandet av föråldrade system för HR och lön – och hur du kan komma tillrätta med dem i mer moderna lösningar. Tillsammans med vår Business Case-kalkylator kan du också räkna mer exakt hur ett business case skulle se ut för din organisation.  
   
  I vår e-bok kan du läsa mer om:

  • Manuell löneadministration 
  • Mobila  och  smarta  system med AI
  • Internt engagemang med tydlig förändringsledning
  • Att frigöra tid för strategisk HR samt total cost of ownership (TCO)
  • Onboarding – tid innan nyanställda blir produktiva 
  • Exempel på hur du kan räkna på kostnaderna för HR och lönesystem